Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

Tips om te besparen op je zorgverzekering

Besparen

De zorgverzekering wordt steeds duurder. Ook in 2024 zal de zorgverzekering gemiddeld 12 euro per maand duurder worden. Veel mensen zijn hierdoor op zoek naar manieren om te kunnen besparen. Een veelgehoorde manier is om het eigen risico te verhogen, toch zijn er genoeg andere bespaartips. In dit artikel lees je welke manieren dit zijn.

Betaal de zorgpremie in één keer

Allereerst kun je een korting krijgen als je de zorgpremie in één keer betaalt. Hierbij ontvang je een korting tussen de 0,5% en de 2%. Dit is afhankelijk van de zorgverzekeraar. Hiermee kun je gemiddeld 100 euro per jaar besparen. Een nadeel kan zijn dat je een groot bedrag aan het begin van het jaar kwijt bent.

Gezinsleden apart verzekeren

Door individuele polissen af te sluiten, kun je de dekking aanpassen aan de specifieke behoeften van elk gezinslid. Als jij gezond bent en nooit naar een zorgverlener hoeft, kun je een basisverzekering met een hoog eigen risico kiezen. Als je partner vaak naar een zorgverlener gaat, is een uitgebreidere dekking met een laag risico meer geschikt. Hierdoor kan het nadelig zijn als jij als gezond persoon die weinig naar een zorgverlener gaat, dezelfde dekking hebt als je partner.

Kinderen t/m 18 jaar worden gratis meeverzekerd. Het is hierbij aan te raden om je kind mee te verzekeren bij de ouder die de meest uitgebreide dekking heeft.

Let op extra’s bij een zorgverzekeraar

Zorgverzekeraars bieden ook extra’s naast hun zorgverzekering. Zo kun je bij a.s.r. punten besparen door te sporten. Hierdoor kun je een korting krijgen op je aanvullende verzekering en kortingsbonnen verkrijgen. Bij VGZ krijg je ruime vergoedingen en een preventiebudget. Bij Zilveren Kruis krijg je korting op brillen bij Specsavers. Bij Zorg en Zekerheid  biedt een preventiebudget aan en krijg je korting bij Specsavers. Bekijk via deze link de gehele lijst van extra’s bij de zorgverzekeraars.

Zorgverzekeringen vergelijken

Op 12 november zijn de premies bekend van alle zorgverzekeraars. Vanaf dat moment is het ook mogelijk om over te stappen naar een nieuwe zorgverzekeraar. Door de zorgverzekering te vergelijken, kun je geld besparen. Zo kan er een groot verschil zitten tussen de polissen die de verschillende zorgverzekeraars aanbieden. Via ZorgKiezer kun je alle zorgverzekeraars in Nederland met elkaar vergelijken.

Laatste update op 2 oktober 2023 – 13:37 door Fabian Clemens.

Reacties op “Tips om te besparen op je zorgverzekering

  1. Mijn gezin woont in duitsland maar we werken allemaal in nl en zijn daar dus verplicht verzekerd. Ik maak me zorgen over overstappen want het had best wat voeten in de aarde voordat we verzekerd werden in nl en we moesten van alles aanleveren. Kan ik wel probleemloos overstappen?

    1. Het zijn boetes geworden waarvoor wij, premiebetalers, niets fout of misdaan hebben!
      De schuld ligt bij de VVD en het kongsi van zorgverzekeraars die enorme overhead in stand houden.

      1. Onzin om een bepaalde partij de zwarte Piet te sturen. De tweede Kamer heeft de macht niet de regering! Dus beter verdiepen in de materie

        1. Op zich heb je gelijk. Maar dat weerspreekt niet dat in ieder geval de politiek als geheel de zorg vermarkt heeft, waardoor er enorme kostenstijgingen geweest zijn.

          Enorme overhead bijvoorbeeld. Als maatschappijen moeten gaan concurreren, kost hen dat hoge raclamebudgetten. En die betalen wij, de verzekeraars. Hetzelfde geldt voor een andere volksziekte: managers. En bovendien gaat het huidige systeem gepaard met hoge administratieve kosten. Ik heb nooit begrepen waarom er mensen bestaan die denken dat het naar de markt brengen van basisvoorzieningen (zoals zorg) de consument iets zou opleveren. Ja, de hoogste inkomensgroepen (zoals zij die in de top van een zorgmoloch zitten… die wél.

          1. Helemaal gelijk de managers moeten er allemaal uit dan kunnen de premies omlaag zeker weten

  2. probeer eens aandacht te krijgen op de overdaad aan zorgverzekeraars die onder dezelfde organisatie zitten. en hierdoor de overdaad aan reclames.

  3. Bespaartips ? Aan me hoela, gewoon onzin. Hoe weet je nou op 01 januari of je in july niet veel zorg nodig hebt.
    Stomme vraagstelling, je zou ook kunnen vragen of je wel eens brand hebt gehad , is je antwoord nee, dan heb je eigenlijk geen brandverzekering voor de toekomst nodig, of misschien toch wel. Verzekeren is anticiperen op onzekere vorrvallen en niet op het verleden. Ditzelfde domme argument kom je elk jaar opnieuw tegen.
    Schaf de onzin af, punten verzamelen, gezonheidsapps,lootjes. Allemaal onzin die alleen maar bedoelt zijn om je naar die bepaalde clup te krijgen ( maar wat je wel meebetaalt in de premie).
    Zorgverzekering is bedoelt voor zorg en niets anders, zeker niet voor de miljoenen verslindende reclamecampagnes ( die je ook in de premie meebetaalt Maar waar je niets van terug krijgt ), kijk maar eens naar alle dekkingen waar je voor meebetaalt en die het gros nooit zal gebruiken. Afschaffen dus al die verzekeraars want van de VVD belofte dat deze onzin de premies zouden verlagen is niets terecht gekomen. Gewoon terug naar het oude ziekenfonds maar dan wel met streng toezicht tegen geldverspilling. En premie dient er ook niet voor om een aantal hobby’ s in stand te houden. En zeker niet om torenhoge salarissen aan heel veel mensen te betalen.

    1. Ik ben het helemaal met je eens. Ik heb trouwens ook weer een rivm truukje ontdekt de afgelopen periode. Via het bevolkingsonderzoek naar darmkanker kreeg ik na 2 weken een brief met de mededeling dat er bloed in mijn ontlasting was gevonden. (Zelf nooit iets gezien of gemerkt.) Er was verder onderzoek noodzakelijk. In de broef stond al een afspraak voor 2 dagen later in een DC kliniek in de stad Groningen. DC kliniek? Hoezo DC kliniek? Er zijn een aantal ziekenhuizen in Groningen…waarom moest ik naar de DC kliniek? Daarnaast is er in mijn woonomgeving ook een ziekenhuis en ik besloot om de DC kliniek te bellen en de afspraak naar het regionaal ziekenhuis te verplaatsen. (Ik had mijn zorgverzekeraar al gebeld om te vragen of dat mocht en wat het onderzoek zou kosten.) Ik mocht gewoon naar het streekziekenhuis en de kosten bedroegen gewoon het restant aan eigen risico dat nog open stond. (Eigen risico is 385,-). Nou prima. Maar toen begon het feest. Ik belde het ziekenhuis voor een afspraak. Dat kon niet..ik moest doorverwezen worden door mijn huisarts. (Bij DC klinieken niet nodig blijkbaar.) Daar moest ik wel zelf 450 euro betalen voor het onderzoek. Maar ok..huisarts gebeld en ik kreeg een doorverwijzing. Ik belde weer naar het ziekenhuis om een afspraak te maken. Ik viel van verbazing van mijn stoel. Ik zou een hele tijd moeten wachten voor een afspraak want voor onderzoeken die vanuit het RIVM(verplicht DC kliniek) worden gemaakt zijn een aantal onderzoeken gereserveerd. Dan mag je binnen 2 weken…via de huisarts sta je misschien een paar maand in de wachtrij. Nou wacht ik even af (het onderzoek maar via het RIVM laten maken omdat ik schijtziek was van deze manier van geld uit de zak klopperij maar wel wilde weten of ik kanker had) wat ik nou uiteindelijk moet betalen. Mijn eigen risico of 450 euro voor een afwerkkliniek van het RIVM. Komt er in je familie een mogelijk erfelijke aandoening voor? Doe niet mee aan het zgn. bevolkingsonderzoek maar ga via de huisarts eens naar een specialist. Bij de DC klinieken doen ze trouwens alleen de onderzoeken bij gezonde mensen. Heb je diabetus of hartfalen bijvoorbeeld..kun je niet bij DC klinieken terecht. Zij doen de simpele ingrepen zodat de echte ziekenhuizen de probleem patiënten op tafel krijgen. Maar DC pikt wel even de extra eurootjes binnen.

      1. Ik heb hetzelfde meegemaakt. Ook bloed gevonden en nooit iets van gemerkt. Niet eens zo bij stil gestaan dat dit weer een manier was om geld bij de mensen weg te halen. Uit onderzoek bleek ik overigens niets te mankeren. Wel een brief erachteraan: ik mag 5 jaar niet meedoen aan het bevolkingsonderzoek. Is dat dan dat er in die 5 jaar geen kanker kan ontwikkelen in de darmen?

        1. Anita,
          Stond er “mag niet” of “hoeft niet”?
          Een darmonderzoek richt zich niet alleen op darmkanker. Het kan ook zijn om poliepen te vinden en te verwijderen of om redenen van onverklaarbaar bloedverlies te onderzoeken, dan wel uit te sluiten.

    2. Helemaal mee eens.
      Volgens bij blijft er een hoop bij de verzekeraars hangen.
      Het zijn altijd wel de mooiste panden waar ze in zitten.

    3. Dit slaat nergens op. Het is een heel verschil of je (jong en) gezond bent, of bijvoorbeeld hartfalen hebt, diabetes of een andere chronische aandoening. Als je al iets onder de leden hebt, weet je bijna zeker dat je eigen risico eraan gaat. Als je gezond bent en je hebt een buffer, kun je het hoogste eigen risico kiezen. Heb ik ook een paar jaar gedaan. En ja, toen werd ik ziek en moest ik in 1x 885 euro betalen. Het heet niet voor niets een risico.

    4. HEE-LE-MAAL mee eens hpj. Zo denk ik er jaren over. Zorgverzekering is voor ZORG.
      Dus als je ziek wordt en bent zonder dat je bewust invloed op heb. Voorbeeld: Als je een kind wil dan is het jouw keuze. Nu komt er een scala aan zorgverleners aangerukt, zonder dat er iets aan de hand is. Dat moet anders. Als er werkelijk iets aan de hand is, dan doe je een beroep op de zorg. Laten mensen zich van te voren op voorbereiden. Nu is het 9 maanden lang en daarna een groot feest, die wij moeten betalen. Dan komt het volgend loket wat niets met de zorg te maken heeft maar wel geld kost. Kindertoeslag en bijslag en het gratis meeverzekeren. Het geld moet ergens vandaan komen. Voor de echte zorg blijft er weinig over. Elk jaar weer worden we met dit gedoe geconfronteerd en dan worden we weer opgeroepen om te laten onderzoeken hoe we kunnen besparen. Wat een utopie. We ‘besparen’ op een uitgeholde zorg m.a.w. meer betalen voor minder zorg. Zo worden we elk jaar voor de gek gehouden. In plaats van een vuist maken naar de politiek en al die lui die aan het roer staan en de zorg duurder maken, neen men gaat de burger uitbuiten. En vergeet ook niet dat sinds de buitenlanders hier gekomen zijn de reserves die op de plank lagen bij de verzekeraars door hen is opgesoupeerd. Daar praat niemand over!!! Zoetjes aan moesten we aan geloven dat de zorg steeds duurder werd en de premie omhoog ging. wie betaald de premie voor de niet werkende buitenlander en asielzoekers? Sindsdien krijgen de ouderen de schuld.

      1. En de zorgmedewerkers krijgen de schuld omdat ook zij loonsverhogingen eisen/ krijgen, net als andere sectoren. Dat krijgen zij al jaren te horen: premiestijgingen door loonsverhoging zorgpersoneel.

        1. Nou ja…, alles wordt doorberekend net als overal.
          Als de kosten omhoog gaan stijgen de tekorten in de zorg dus daar moet dekking voor worden gevonden.
          En dan nog andere gedachten zoals uiteraard de schuld door vergrijzing. Behalve de honderdduizenden binnenkomers met gratis zorg. daar mogen we het niet over hebben.
          Maar…, de belastingbetalers doneren miljarden en onze overheid speelt er, met een flink gedeelte, mooi weer mee in het buitenland.
          Verkeerd beleid dus.

      2. stompzinnige redenaties om buitenlanders erbij te betrekken, immers zij knappen doorgaans het smerige werk op (ophaal afval, slachterijen e.d.) wat Nederlanders te min vinden!!

        1. mee eens, er zitten genoeg niet werkende gezonde nederlanders thuis die te lui zijn om te werken of zich een andere reden bedenken zoals niet onder hun niveau gaan werken en de uitkering opstrijken die ze vinden dat ze die verdienen daar betalen wij de werkende mensen ook aan.

      3. Uit je reactie maak ik op dat je helemaal geen idee hebt van wat voor positie en banen die BUITENLANDERS in de huidige Nederlandse maatschappij hebben. Zonder hen zou je geen brood op je bord hebben. Nu ga je zeggen, ja die buitenlanders die pikken onze banen. Ja, het is nooit goed. Met hun inkomsten zorgen zij voor de vergrijsde bevolking van NL die langer leven en heel veel zorgkosten maken. En ja, die buitenlanders worden nooit echt oud, omdat ze heel hard moeten werken voor minder loon én te veel stress hebben door jouw soort mensen. Die buitenlanders zorgen voor elkaar en betalen de hoge kosten van verzorgingshuizen waar jouw oudere familie leden zitten.
        Wat voor werk doe jij eigenlijk en hoe lang heb jij in je leven gewerkt? En je familie? Bereken eens jouw baten en lasten, als jouw cognitie dat toelaat natuurlijk!

        1. Aankomend jaar weer 50.000 min. Aan binnenkomende zogenaamde asielzoekers, die eigenlijk in het 1e land waar ze aankomen asiel horen aan te vragen. Maar alles naar hier want in Nederland krijg je ,: gratis ziektekosten gratis onderdak met gratis verwarming en gratis voedsel dat als je het je niet aanstaat je precies krijgt wat je wilt te eten een gratis fiets en de klap op de vuurpijl ook nog een zakgeld wat meestal pp meer is dan hier een gezin met 2 kinderen . En ze maken het op aan drank en drugs. Daarbij weten ze dat ze nooit worden uitgezet en als ze worden opgepakt ze niet langer zitten dan 2 nachten. En als je er iets van zegt hebben ze van onze domme buitelandhelpers geleerd om direct te zeggen dat ze worden gediscrimineerd. Ik kan het weten , heb bij Politie gewerkt.

    5. Mee eens. De overhead slokt alles op. Dit is geen zorg meer. Of je moet geldzorg bedoelen. We betalen steeds meer voor steeds minder. Eigen risico? Wat een waanzin.

  4. Als de zorgverzekeraars nu eens met minder managers de zaken laten betalen, kan dit tot premieverlaging leiden.
    De managers bepalen de hoogte en geven de schuld aan de kosten aan het bed.
    Denk eens aan het applaus tijdens de Corona, hier heeft de verpleger veel eten e.d. van kunnen kopen. De managers kennen dat probleem niet.

  5. Ik vind het belachelijk hoog allemaal. En tijdens de plandemie van corona hebben we niet eens zorg kunnen krijgen.plus de roverheid stuurt boetes als je niet verzekerd bent in Nederland. Belachelijk. Nederland is gewoon de eerste land in geel Europa die zijn inwoners kapot en arm maakt volgens de agenda van het WEF.en de koning doet aan mee

    1. Zorgverzekering moet niet verplicht zijn.ik heb jaren lang geen tandarts verzekering. Ik ben 63 jaar oud .altijd goed zorgen zelf voor mijn tanden.Tot nu toe heb ik gezond eigen tanden.Dus een verzekering is overbodig.

  6. Ze hebben elke keer weer een rot smoes om die premies of het eigen risico fors te verhogen en maar hun zakken vullen met ons geld. Komen ze nu nog niet toe met al die torenhoge premies en dat eigen risico en dan nog bepaalde bijdragen bij een hoop medicijnen?? Nou, dan zijn het hele slechte beheerders van ons geld, dan doen ze toch echt iets niet goed. Of zou het zijn dat ze zichzelf forste salarissen en bonussen toekennen?? En dan al die flauwekulmanagers met hun papieren rotzooi! De zorg wordt onbetaalbaar dankzij hun slechte beheer en wordt nog steeds slechter ook! Een grote zooi hebben ze ervan gemaakt en die Hogervorst die dat systeem destijds in het leven heeft geroepen zou moeten worden aangeklaagd door ons. Gewoon terug naar het ziekenfonds, weg met al die geldverslinderaars! Waar ons geld allemaal blijft? Nou, wij hebben daar geen toezicht op! En dan die achterlijke prijzen die voor medicijnen worden gevraagd, terwijl ze ze voor een paar centen aanschaffen in China e.d. Hou op met die flauwekulsmoesjes zeg dat de zorg zo onbetaalbaar wordt en de vergrijzing ook nog steeds de schuld krijgt voor dat wanbeheer! Tips om te besparen op je zorgverzekering, wat een flauwekultips. Betaal je zorgpremie in 1x, welke Jan met de pet kan dat ophoesten dan in 1x?? Weer leuk voor die welgestelden en rijkaards, maar voor ons niet haalbaar! Verder lees ik geen enkele uitvoerbare tip dan een boel blabla!

  7. Wordt het trouwens niet eens hoog tijd dat we met het hele volk weigeren om nog langer die achterlijke woekerpremies te betalen? Gewoon allemaal stoppen met betalen en dan zien hoe ze dat denken op te lossen. Maar ja, dan moet je wel met het hele volk van Jan met de pet een blok vormen, want anders heeft het weinig zin.

    1. Je hebt helemaal gelijk. Wij ‘zeuren’ massaal met elkaar, maar gaan onvoldoende de ‘echte strijd’ aan.
      Dus laten we idd een voorbeeld nemen aan de Fransen met hun gele hesjes.
      De barricade op en actie voeren!

  8. Waarom gaan al die verzekeraars mee met de leugens die nu als excuus gebruikt worden, de reserves worden ieder jaar met 10 tot 15% hoger. Maar altijd komen met die lulsmoezen dat ze verliezen maken.
    Waarom moeten wij betalen voor al die gelukszoekers die alles maar gratis krijgen en wij ervoor moeten opdraaien, dan zouden de winsten zelfs nog hoger uitvallen.

  9. Ik vraag mij af wie de zorg betaald voor asielzoekers, illegalen, daklozen, Oekraïners, ook de gewonde militairen uit Oekraïne, en mensen die niet verzekerd zijn . Ze worden allemaal geholpen bij de huisarts en het ziekenhuis. Niemand gaat dood op straat. Maar wie betaald dat allemaal??

    1. Wij allemaal die braaf elke maand de torenhoge premie betalen.
      Waarom er niet wordt terug gegaan naar het ziekenfonds is mij een
      raadsel. Zorgverzekeraars zullen hier wel tegen zijn!!

    1. Hier heb je weer zo’n liefhebber van asielzoekers,betaal jij dan voor die gelukszoekers want dat is waar de meesten voor komen .

      1. Belachelijke opmerking. Schande. Als jij in een oorlogssituatie zit probeer je ook te vluchten. Niks gelukszoekers. Overlevingsdrang.
        Wel eens nagedacht over alle Nederlanders die geëmigreerd zijn? Dát zijn gelukszoekers . Maar die wil je ook niet het recht op zorg ontzeggen, toch?

    2. Schei toch uit. Genoeg mensen die het nu al niet meer kunnen betalen. Geen betaalbare woningen, dure zorg, boodschappen noem maar op. Genoeg die hier niks te zoeken hebben, worden allemaal geholpen.

  10. Anita
    Ik wordt kotsmisselijk van de inzendingen. Maar het overgrote deel heeft gelijk. Denk ook aan het verkeerde beleid van onze regering de laatste jaren. Nooit gehoord van regeren is vooruitzien. Mijn oma ergerde zich al dood aan het slappe beleid en er is nog steeds niets veranderd en Rutten blijft ons maar toelachen.

  11. Ik kan mij nog herinneren dat de overheid ons belazerde met hun beslissing de euro zou gelijk blijven aan de gulden iets wat op de voorhand al gelogen was want geldwaarde wordt bepaald door vraag en aanbod.
    Toen werden overheidsinstanties en bedrijven geprivatiseerd nee bleef voor iedereen en iedereen kon het nog steeds betalen. Toen ging het ziekenfonds op de schop. Nee iedere Nederlander kon en bleef verzekerd. Het zou nooit meer dan 114€ kosten. Juist ja toen kwam eigen bijdrage dat werd de melkkoe met daar bovenop dat je inmiddels de helft van je medicijnen en consulten moet bijbetalen.
    En nu wordt je doorverwezen naar een specialist, kom je op de wachtlijst van 2 tot 6 maanden als het al niet langer is. Oh ja nee mevrouw of meneer u hoeft niet op de wachtlijst te staan….u kunt sneller terecht bij een prive kliniek.
    Prive kliniek? Wie gaat dit betalen? We zijn inmiddels al zover dat degene met geld het beste geholpen wordt. Mijn moeder wachtte al sinds vorig jaar op een nieuwe knie. Was wat ‘fout’ gegaan en ze moest opnieuw op de lijst. 2mnd moest ze wachten. Toen moest ze weer 2 mnd wachten. Inmiddels hartje zomer…nee de dokter ging nu voor een maand op vakantie mevrouw( augustus). Toen weer 2mnd verder…oktober eindelijk een datum. Een dag van te voren bellen voor de opname. Alles geregeld. Ook het thuisfront die mee moet helpen en ondersteuning geeft, want thuiszorg is overbelast, te weinig personeel. Hulpmiddelen geregeld. Nu maar even bellen voor de opnametijd. Wat kreeg ze te horen 24u voor de OP? ‘Nee u wordt morgen niet geholpen, uw ingreep werd vanwege een spoed uitgesteld naar volgende week. SPOED…toen ik het hoorde? Zijn ze helderziend? Vloeit er bloed uit? Is iemands been geamputeerd? Hoezo spoed?
    Had iemand soms meer op zijn konto dat het met een ‘week’ werd uitgesteld?

    Ja er zijn grenzen, iemand die zelfstandig leeft en woont en afhankelijk moet zijn voor zijn herstel op zijn of haar omgeving kun je niet nog geen 24u van te voren zeggen dat alles ‘uitgesteld moet worden en afgescheept wordt met zo’n flut rede.
    En ja dan staat die billenknijper te verkondigen met een zelfingenomen grijns, dat we hem gaan nog gaan missen en hij nog wel even door had willen gaan…maar dat het tijd werd het stokje door te geven…? Voor wat de puinhoop die achterblijft?
    Timmermans stapt op uit Brussel en krijgt een gouden handdruk waar je misselijk van word. De ministers die nu weggaan pakken hun nevenfuncties op die ze op leuke wijze wegverdoezelde naast het inkomen wat ze als minister al kregen en nu allemaal opstappen met een ‘gouden handdruk’ .
    Een vrouw 60jr werkt 30jr bij haar werkgever. Ze wordt opgenomen voor een ingreep. Na 3wk herstel gaat ze weer aan het werk. Ze heeft een leidinggevende functie en van de oude stempel ‘hart v de zaak’. Na 3wk wordt ze op kantoor geroepen en dacht oh krijg zeker een presentje, nee mevrouw u wordt onslagen. Een donderslag bij heldere hemel. Oh wat gaat u mij aanbieden…Ja uuh 17.000ex oh nou laat mij dan maar op de vloer werken zonder leidinggevende functies….30jr trouwe dienst en 5jr voor pensien mag je weg…Maar Rutte deed ‘het goed’ goed een puinhoop achter te laten..mensen die kinderen zonder eten naar school moeten sturen want ze hebben het niet…jongete dwingen langer thuis te wonen…nog maar te zwijgen hoe vaak de studiesystemen wijzigden. Waarom was ook al weer de studiebeurs afgeschafd. Willem Drees zou zich omdraaien in zijn graf.

  12. Wat een azijnzeikers hier en maar afgeven op politiek en buitenlanders. Een gezond leven begint voor de meesten toch echt bij jezelf. Alles wordt nu eenmaal helaas duurder. Maar er is een vangnet voor mensen die die kosten niet of nauwelijks kunnen betalen. Zorgtoeslag noemen ze dat toch? In Nederland is de zorg toch over het algemeen goed geregeld.

  13. Nederlanders zijn een klaagvolk, staan we in het buitenland om bekend. Wij houden hier met z’n allen ‘het ‘systeem’ zelf overeind. Velen maken helaas geen gebruik van hun stemrecht maar klagen wel. Er zijn partijen die het ziekenfonds zouden willen invoeren, maar of dat soelaas biedt valt te betwijfelen. Onze Oosterburen hebben Die Krankenkasse en ook daar wordt er steen en been geklaagd omdat de premies te hoog zijn. Zorg zal waarschijnlijk altijd duur blijven. Behandelingsmethoden verbeteren hierdoor wel en de geneeskunde staat ook niet stil. Wellicht moeten we naar een eerlijker systeem waar de zorgverzekering aan de hoogte van het inkomen (en uitkering) gekoppeld wordt. Toeslagen zijn te ingewikkeld en kunnen zo uiteindelijk worden afgeschaft.

  14. Op dit moment kun je met een verzekering van A.S.R. en Zilveren Kruis niet meer terecht in de ziekenhuizen in de stad Groningen. Hoe kom je erachter welke verzekeraar structureel te weinig zorg inkoopt?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2023 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344