Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

Met deze checklist kan je nog snel je zorgverzekering vergelijken!

Tot 31 december 23:59 uur heb je de tijd om een nieuwe zorgverzekering voor het komende jaar af te sluiten. (Wanneer je je oude verzekering voor 1 januari 2024 hebt opgezegd, kan je nog t/m 31 januari 2024 overstappen.) Het maken van deze keuze kan best lastig zijn. Heb je nog geen zorgverzekering afgesloten? Dan kun je met de onderstaande tips nog snel een geschikte keuze maken.

1. Controleer de dekking

Voordat je besluit over te stappen, is het belangrijk om te controleren of de zorg die je het komende jaar denkt nodig te hebben, wordt vergoed. Niet alle zorg wordt namelijk vergoed vanuit de basisverzekering. Denk je het komende jaar behandelingen voor fysiotherapie of alternatieve geneeswijzen nodig te hebben? Dan kan het beter zijn om je aanvullend te verzekeren.

Op deze manier voorkom je dat je onder- of oververzekerd bent.

2. Gecontracteerde zorgverleners

Het is erg belangrijk om te controleren of de ziekenhuizen en zorgverleners waar jij naartoe gaat, wel een contract hebben met de verzekeraar. Wanneer je bij niet gecontracteerde zorgaanbieders terechtkomt, kan het zo zijn dat niet alle kosten worden vergoed, ook al valt het onder de basisverzekering. Op deze pagina zie je een overzicht van de 4 grootste zorgverzekeraars en met welke ziekenhuizen ze een contract hebben.

3. Kies het juiste eigen risico

Het kiezen van het eigen risico is een belangrijke beslissing met betrekking tot je zorgverzekering. Als je gebruikmaakt van zorg uit de basisverzekering, kan het zijn dat je eigen risico moet betalen. Je kunt ervoor kiezen om het verplichte eigen risico van € 385,- vrijwillig te verhogen naar € 885,-. Hierdoor kun je korting ontvangen op jouw maandelijkse premie. Als je besluit om het eigen risico vrijwillig te verhogen, loop je het risico dat je bij eventuele zorgkosten, zoals een ziekenhuisopname, een groter bedrag zelf moet betalen.

4. Wachttijd en directe acceptatie

Voor een basisverzekering word je altijd direct geaccepteerd en geldt er geen wachttijd, ongeacht je medische geschiedenis of gezondheid. Wel kan een zorgverzekeraar je weigeren als je een premieachterstand hebt bij je huidige verzekeraar.

Wanneer je ervoor kiest om je aanvullend te verzekeren voor bijvoorbeeld tandheelkundige zorg, fysiotherapie of alternatieve geneeswijzen, kan het zijn dat er sprake is van een wachttijd of een medische selectie. Dit komt vaak voor bij uitgebreidere aanvullende pakketten.

5. Voorwaarden van de verzekeraar

Het is belangrijk om rekening te houden met de voorwaarden van de zorgverzekeraar voordat je deze kiest. Deze voorwaarden bepalen de dekking en de mate van vergoeding voor verschillende zorgkosten. Details zoals de hoogte van het eigen risico, de premie en de specifieke regels met betrekking tot vergoedingen voor bijvoorbeeld medicijnen, behandelingen en ziekenhuisopnames zijn erg belangrijk.

Door de voorwaarden van de verzekeraar goed door te nemen, voorkom je dat je later tegen onverwachte zaken aanloopt.

Zorgverzekering vergelijken

Wil je voor 2024 nog een zorgverzekering afsluiten? Start dan direct met zorgverzekering vergelijken 2024 voordat het te laat is! Op basis van premies, dekkingen, polisvoorwaarden en jouw zorgbehoeftes wordt er een lijst getoond van de zorgverzekeringen die het beste bij je passen. Je overstap wordt meteen geregeld!

Heb je hulp nodig bij het vergelijken? Dan kun je gratis contact met ons opnemen via het telefoonnummer 020 2611 600. Er staat een team van zorgspecialisten voor je klaar. Zij helpen je verder met alle vragen.

 

 

Laatste update op 30 december 2023 – 13:43 door Fabian Clemens.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2023 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344