Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

65+ en zorgverzekering nodig? Dit zijn de beste zorgverzekeringen voor ouderen

Wanneer je wat ouder wordt, verandert meestal ook de zorgbehoefte. Misschien krijg je wat meer behoefte aan fysiotherapie of heb je een gehoorapparaat nodig. Dan is het natuurlijk wel zo fijn als dat vergoed wordt door de zorgverzekeraar. Op deze pagina vind je de belangrijkste informatie rondom de zorgverzekering voor 65-plussers.

Wat is de beste zorgverzekering voor ouderen?

Het kan als oudere lastig zijn om een goede, passende zorgverzekering te kiezen, aangezien het aanbod erg ruim is en er verschillende aspecten zijn waar je op moet letten. Het is daarom belangrijk om als 65-plusser goed te kijken naar de zorg die je denkt nodig te hebben.

Om de zoektocht iets makkelijker te maken, heeft ZorgKiezer de beste zorgverzekeringen voor ouderen op een rij gezet. Deze verzekeringen hebben het verplichte eigen risico van € 385,-, vergoeden fysiotherapie, gehoorapparaten, een bril of lenzen en steunzolen of de podotherapeut.

Basisverzekering

Aanvullend

Dekking

Premie

Acceptatie

CZ

50+

13 fysiobehandelingen, gehoorapparaat 100%, € 300,-, bril € 100,- per 2 jaar, podotherapie 100%, max. € 115,-, steunzolen 100%, max. € 60,-.

€ 161,65

Directe acceptatie

OHRA

Extra Aanvullend

9 fysiobehandelingen, gehoorapparaat 100%, € 250,-, podotherapie 100%, max. € 100,-, steunzolen 100%, max. € 100,-.

€ 171,99 (met ZorgKiezer korting)

Directe acceptatie

a.s.r. Ruime Keuze

Extra

15 fysiobehandelingen, gehoorapparaat 100%, € 250,-, bril 100%, € 150,-, podotherapie 100%, € 250, steunzolen 100%, € 100,-

€ 182,45

Directe acceptatie

VGZ

Aanvullend Beter

16 fysiobehandelingen, gehoorapparaat 100%, € 250,-, bril € 100,- per 3 jaar, podotherapie 100%, € 300, steunzolen 100%, € 125,-

€ 165,90

Directe acceptatie

FBTO Basis Plus

Module Gezichtszorg & Orthodontie + Module Spieren & Gewrichten 200

 fysiotherapie € 200,-, gehoorapparaat 100%, € 250,-, bril € 100,- per jaar. 

€ 179,65

Directe acceptatie

Wat is een zorgverzekering voor ouderen?

De basisverzekering is voor iedereen hetzelfde, er is dus geen speciale basisverzekering voor ouderen. Wel kan je een aanvullende verzekering kiezen die speciaal is gericht op ouderen (65+). Naarmate mensen ouder worden, hebben ze vaak specifiekere medische zorg en behandelingen nodig die verschillen van jongeren. Daarom bieden zorgverzekeringen voor ouderen meestal andere dekkingen voor zorgkosten en houden rekening met de zorgbehoeften van ouderen. Deze zorgverzekeringen kunnen bijvoorbeeld dekking bieden voor behandelingen die specifiek zijn voor ouderdomsgerelateerde aandoeningen. Ze kunnen ook extra dekking bieden voor medicijnen die vaak worden voorgeschreven aan ouderen, zoals bloeddrukverlagende medicijnen en cholesterolverlagende medicijnen.

Welke dekkingen zijn belangrijk voor ouderen?

Voor ouderen zijn er verschillende dekkingen die voor hun belangrijk kunnen zijn, dit is afhankelijk van persoonlijke behoeften en gezondheidssituaties. De meest voorkomende dekkingen zijn:

Fysiotherapie:
Over het algemeen ervaren ouderen vaker dan jongeren fysieke problemen zoals pijn in de gewrichten, verminderde mobiliteit en spierzwakte . Fysiotherapie kan hierbij helpen om de mobiliteit te verbeteren en de pijn te verminderen. Het is hierbij verstandig om een zorgverzekering te kiezen die de kosten voor fysiotherapie dekt, met name als dit een onderdeel is van het behandelplan.

Hulpmiddelen:
Ouderen hebben ook vaker dan jongeren hulpmiddelen nodig, zoals gehoorapparaten, brillen, contactlenzen, steunzolen, rollators of andere aanpassingen. Het kan daarom verstandig zijn om een aanvullende verzekering te kiezen die een vergoeding biedt voor deze hulpmiddelen.

Zorg in het ziekenhuis:
Ouderen hebben meer medische zorg nodig en worden vaker in het ziekenhuis opgenomen voor behandelingen of operaties. Het is daarom belangrijk om een zorgverzekering te hebben die de kosten van ziekenhuisopnames dekt, inclusief de kosten van verblijf, medicijnen en medische procedures.

Geneesmiddelen op recept:
Wanneer je ouder wordt, kan het zijn dat je medicijnen nodig hebt om verschillende aandoeningen te behandelen. Het is dus verstandig om een zorgverzekering af te sluiten die deze medicijnen vergoedt. De meeste medicijnen worden vergoed vanuit de basisverzekering, maar het kan voorkomen dat dit niet zo is.

Betalen ouderen met hoge zorgkosten meer premie voor hun zorgverzekering?

De basisverzekering is voor elke Nederlander verplicht en is voor iedereen hetzelfde. De inhoud wordt elk jaar vastgesteld door de overheid. De premie kan verschillen per verzekeraar, maar je mag hierbij nooit geweigerd worden.

Wanneer je je aanvullend wilt verzekeren, bijvoorbeeld voor fysiotherapie, tandheelkundige zorg, brillen of lenzen, kan het voorkomen dat je als oudere meer premie moet betalen voor een zorgverzekering of zelfs wordt geweigerd. De verzekeraar loopt dan namelijk een groter risico op hoge zorgkosten.

Dit is niet bij alle verzekeraars het geval; de acceptatieprocedure komt niet heel vaak meer voor, vaak alleen bij uitgebreide pakketten. Bij veel zorgverzekeraars geldt een directe acceptatie. Dit kun je gemakkelijk zien in de vergelijker van ZorgKiezer.nl.

Hoe kun je gemakkelijk overstappen van zorgverzekering?

Het overstappen van zorgverzekering hoeft geen ingewikkeld proces te zijn. Door gebruik te maken van de vergelijker van ZorgKiezer.nl kun je eenvoudig overstappen. Op basis van jouw persoonlijke zorgwensen laten we de zorgverzekeringen zien die daar het beste bij passen. Zo kun je gemakkelijk de juiste zorgverzekering kiezen.

Kom je er niet helemaal uit of heb je hulp nodig bij het zorgverzekering vergelijken 2024? Dan kun je gratis contact met ons opnemen via het telefoonnummer 020 2611 600. Er staat een team van zorgspecialisten voor je klaar. Zij helpen je graag verder met alle vragen.

Laatste update op 30 december 2023 – 11:57 door Fabian Clemens.

Reactie op “65+ en zorgverzekering nodig? Dit zijn de beste zorgverzekeringen voor ouderen

  1. beste, polis zorgen meneer malaki wild bij ju;llie nieuwe verzekering ,omdat mijn oudersen verzekering zilverkruis amea rotterdam oflopping 25 fevrier2024,dus ik hebben curatel mentorzor bewind meneer melse-&wassink.nl http://www.melse &wassink.nl info@ melse& w3assink.nl
    adress;melse wassink bewind
    mentor zorgschap curatele
    postbus86
    6710bb ede tel;o318843483

    apeldroorn datum 3/o3/2024

    meneer sergelandry malaki -ggnet
    deventestraat,549, buurs-7-123
    postbust7323pt apeldroorn
    nederland
    tel0630119954

    beste ,memesn ,kwamen van deze brieffing, schreeven
    ik wild nieuwe zorgen kiezser.nl van europa van mijn besefde meee gegevens mijn keuzen in melse wassink

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2023 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344