Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

Opnieuw flinke premiestijging Stad Holland

premie stad holland 2024

De premie van Stad Holland stijgt in 2024 met 14,50 euro per maand. Dit is een prijsstijging van 10,3% ten opzichte van 2023. Stad Holland is een kleinschalige zorgverzekeraar met combinatiepolis en valt onder het grotere DSW.  Voorheen had de zorgverzekeraar altijd een restitutiepolis. In 2024 wordt dit aangepast naar een combinatiepolis.

Dat ze vooral mensen uit Zuid-Holland aanspreken is duidelijk te zien: Stad Holland is vooral populair in de omgeving van Rotterdam en Den Haag. Lees hier wat Stad Holland te bieden heeft en wat de (nieuwe) premies zijn van alle pakketten.

Positieve veranderingen in het basisaanbod van Stad Holland

Zoals je misschien in het nieuws hebt gezien, staan valpreventie bij ouderen en obesitas bij kinderen volop in de belangstelling. Om deze vind je in het basispakket van 2024:

  • Vergoeding in de basisverzekering voor ouderen met een hoog valrisico
  • Flexibelere kraamzorg: tot 6 weken in plaats van 10 dagen na de bevalling
  • Paramedische herstelzorg na COVID-19 wordt verlengt tot 2025
  • Vergoeding voor begeleiding van kinderen met obesitas: Centrale Zorgverlener en gecombineerde leefstijl interventie (GLI)

Er komen ook enkele wijzigingen in de aanvullende pakketten van Stad Holland.

Het premieoverzicht van Stad Holland

Hieronder vind je het premieoverzicht van Stad Holland. Handig om te weten is dat Stad Holland één basisverzekering heeft en vijf aanvullende verzekeringen. Deze verzekeraar biedt altijd een combinatiepolis aan. In de onderstaande tabellen heb je snel zicht op de nieuwe premies.

Hoe heeft zorgverzekeraar Stad Holland zich de afgelopen jaren ontwikkeld?

Wat opvalt is dat Stad Holland in de jaren 2021 en 2022 dezelfde premie rekende. In 2023 is de premie fors gestegen, namelijk van 133 euro in 2022 naar 140,74 euro per maand. Met een premie van 155,25 euro per maand in 2024 houdt deze stijging helaas aan. Onze experts hebben de ontwikkelingen van Stad Holland in onderstaande grafiek gezet.

Premies van Stad Holland in 2024

Stad Holland biedt één basiszorgverzekering met een combinatiepolis. In dit overzicht zie je de tarieven én welke zorg er gecontracteerd is.

Premie zorgverzekering 2024

€155,25

  Type polis

Combinatiepolis

Dekking zorgaanbieder met contract

100%

Dekking zorgaanbieder zonder contract

100% volgens het marktconforme tarief

Aanvullende verzekeringen van Stad Holland

Zoals je zag heeft Stad Holland 5 aanvullende verzekeringen samengesteld voor verschillende doelgroepen. Dit is niet heel uniek, maar wel overzichtelijk en handig. Dit zijn de belangrijkste aanvullende vergoedingen per polis:

  • Compact AV: 9 fysio behandelingen, anticonceptiepil vanaf 21 jaar, rollator
  • Standaard AV: 12 fysio behandelingen, anticonceptie, tandarts, kraampakket
  • Jongeren AV: 6 fysio behandelingen, tandarts, anticonceptie, vaccinaties buitenland
  • Uitgebreide AV: 27 fysio behandelingen, tandarts, orthodontie, kraamzorg
  • Extra uitgebreide AV: 36 fysio behandelingen, tandarts, orthodontie, preventief onderzoek, spoedeisende hulp wereldwijd

Bekijk hier de volledige overzichten voor alle aanvullende verzekeringen van Stad Holland. Bij deze verzekeraar is er veel mogelijk. In combinatie met een combinatiepolis is Stad Holland een ‘degelijke’ aanbieder van zorgverzekeringen.

Wat zijn de voor– en nadelen van Stad Holland?

Van Stad Holland is het handig om te weten dat deze verzekeraar ook in 2024 weer een combinatiepolis aanbiedt. Dat wil zeggen dat je een vrije keuze hebt in jouw behandelaar en je behandeling volledig vergoed wordt. Dit zijn de voordelen van Stad Holland:

  • Overzichtelijk aanbod: 1 basisverzekering, 5 aanvullende verzekeringen
  • Met 5 aanvullende pakketten kun je een keuze op maat maken
  • Onder de aanvullende verzekeringen is een (voordelige) jongerenverzekering
  • Voor een persoonlijke service kun je telefonisch contact opnemen
  • Zorg van niet-gecontracteerde zorgverleners wordt ook vergoed, mits de prijs niet buitensporig hoog is.
  • Stad Holland hanteert een eigen risico van 375 euro in plaats van 385 euro.

Het nadeel van Stad Holland zit vooral in de premie: het is niet de goedkoopste zorgverzekeraar. In de premie zitten namelijk een combinatiepolis en goede service van verzekeringsadviseurs.

Premie van Stad Holland vergelijken met andere zorgverzekeraars?

Op 12 november is het zover: uiterlijk op deze datum maken alle zorgverzekeraars hun premie voor de zorgverzekering 2024 bekend. We houden je op ZorgKiezer zo goed mogelijk op de hoogte van alle wijzigingen. Stad Holland is een degelijke zorgverzekeraar met combinatiepolis. Ben je benieuwd of deze verzekeraar bij je past? In onze vergelijker kun je een zorgverzekeraar selecteren en ‘m snel en makkelijk vergelijken met Stad Holland. Twijfel je nog? Ons team van zorgexperts staat graag voor je klaar voor het vergelijken van zorgverzekeringen.

Laatste update op 7 november 2023 – 16:26 door Fabian Clemens.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2023 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344