Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

Zorgpremie stijgt weer in 2024 voor De Friesland

De Friesland zorgpremie 2024

In 2024 verhoogt zorgverzekeraar De Friesland opnieuw de premie. Ditmaal wordt de premie van 138,95 verhoogt naar €147,45. Het gaat daarmee om een stijging van €8,50 euro. Ondanks de naam De Friesland is deze zorgverzekeraar in heel Nederland geliefd, maar nog altijd het meeste in het midden en Noorden van Nederland. Wat zijn de ontwikkelingen binnen De Friesland en wat is handig om te weten over deze verzekeraar?

Het nieuwe premieoverzicht van De Friesland

De Friesland is een bekende zorgverzekeraar die valt onder Achmea. Inmiddels zijn er mensen door heel Nederland verzekerd bij De Friesland. Prettig aan deze zorgverzekeraar is dat je kunt kiezen uit twee basisverzekeringen en drie tot vijf aanvullende polissen afhankelijk van je basisverzekering. Afhankelijk van je aanvullende polis, kun je kiezen uit twee of drie tandartsenverzekeringen. Bij De Friesland zit tandzorg dus in een aparte polis. Verderop in dit artikel geven we een overzicht!

Hoe heeft de premie van De Friesland zich de afgelopen jaren ontwikkeld?

Zorgverzekeraar De Friesland is zoals meer zorgverzekeraars al jarenlang aan het stijgen. Op de afbeelding hieronder zie je snel hoe dat gegaan is. Sinds 2015 zien we dat er elk jaar een lichte stijging van de premie is. Deze stijging zet door tot en met 2024. Alleen in het jaar 2020 is het tarief niet gestegen: de premie bleef toen gelijk aan 2019.
Opvallend is de stijging in 2023 ten opzichte van 2022. De premie ging toen van € 131,45 naar € 138,95. De premie steeg daarmee met 5,7%. Een stijging van X euro in 2024 past daarmee wel in de trend die De Friesland in de afgelopen jaren liet zien.

Premies van De Friesland in 2024

Bij De Friesland kun je kiezen uit twee naturapolissen. Je betaalt dus niet een heel hoge premie voor de basiszorgverzekering. Met de naturapolis van De Friesland kun je terecht bij alle 76 ziekenhuizen in Nederland.

  Naam polis

  Type polis

  Premie 2024

  Vergoeding gecontracteerde zorgverleners

Vergoeding niet-gecontracteerde zorgverleners

Zelf Bewust Polis

Naturapolis

€ 136,95.

100% 

Maximaal 75% volgens gemiddeld tarief

Alles Verzorgd Polis

Naturapolis

€ 147,45

  100% 

Maximaal 80% volgens gemiddeld tarief

 

Je eigen risico verhogen is ook mogelijk bij De Friesland. Het verplichte eigen risico van € 385,00 kun je verhogen tot € 500,00 per maand. Dit wordt het vrijwillig eigen risico genoemd. Als je je eigen risico verhoogt betaal je een lagere premie.

Aanvullende polissen en tandartspolissen van De Friesland

Denk je veel aanvullende zorg nodig te hebben of juist niet? Bij De Friesland kun je kiezen voor een passende aanvullende verzekering. Datzelfde geldt voor een tandartsenverzekering. Bij De Friesland kies je voor een losse aanvullende verzekering en een losse tandartsverzekering zodat de aanvullende vergoedingen helemaal bij jou passen. Wel sluiten de basisverzekering, de aanvullende polissen en de tandartspolissen bij elkaar aan. Hieronder zie je snel hoe dit zit.

  Basisverzekering 2024

  Aanvullende verzekeringen

Tandartsenverzekeringen 

  Zelf Bewust

Zelf Bewust AV Instap

Zelf Bewust AV Opstap

Zelf Bewust AV Doorstap

AV Tand Opstap

AV Tand Doorstap

Alles Verzorgd

Alles Verzorgd AV Instap 

Alles Verzorgd AV Budget

Alles Verzorgd AV Standaard

Alles Verzorgd AV Extra

Alles Verzorgd AV Optimaal

AV Tand standaard

AV Tand Extra
AV Tand Optimaal


Uniek aan De Friesland is dat je al voor een heel kleine premie aanvullend verzekerd bent.

Wat zijn de voor– en nadelen van De Friesland?

Net als elke zorgverzekeraar heeft De Friesland als verzekeraar sterke punten en minder sterke punten. Dit zijn de voordelen van De Friesland:

  • Voordelig aanbod met twee naturapolissen
  • Keuze uit aanvullende verzekeringen en tandartsverzekeringen die aansluiten bij jouw basisverzekering
  • Telefonische service
  • Handige app Dr. Appke voor medische vragen
  • Je kunt terecht bij alle Nederlandse ziekenhuizen
  • In sommige beroepsgroepen kun je collectiviteitskorting krijgen op de aanvullende verzekering van De Friesland
  • Zorg van niet-gecontracteerde zorgverleners wordt grotendeels vergoed, mits de prijs niet buitensporig hoog is.
  • Declaraties worden binnen 2 werkdagen uitbetaald

Het aandachtspunt van De Friesland is tegelijkertijd een voordeel: de premie van de goedkoopste aanvullende verzekering is erg laag. Je tandartsverzekering zit daar echter niet bij inbegrepen. Deze kies je los. Een ander nadeel is dat je de basisverzekeringen, de aanvullende verzekeringen en de tandartsverzekering niet helemaal naar eigen inzicht kunt combineren: ze sluiten bij elkaar aan.

Premie van De Friesland vergelijken met andere zorgverzekeraars?

De zorgverzekeraars maken op 12 november hun premie voor de zorgverzekering 2024 bekend! Ondertussen houdt ZorgKiezer je op de hoogte van het nieuws zodat je gemakkelijk zorgverzekering vergelijken kan. Wil je De Friesland vergelijken met andere zorgverzekeraars? Gebruik dan onze vergelijker om snel te kijken of De Friesland (nog steeds) past bij jou. Toch wat advies nodig? Dan staat ons team van zorgexperts graag voor je klaar.

Laatste update op 10 november 2023 – 10:37 door Fabian Clemens.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2023 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344