ZorgKiezer

Kosten voor een griepprik

27-10-2020 Bron : DGN Publishers (eigen bericht)

De kosten voor een griepprik zijn in de meeste gevallen gratis. In Nederland krijgen miljoenen mensen per jaar een griepprik. De meeste mensen worden hiervoor opgeroepen vanuit het Nationaal Programma Grieppreventie. Als jij niet wordt opgeroepen voor een griepprik, kan je de griepprik kopen. De kosten hiervoor krijg je niet door de basisverzekering vergoed. Dat betekent ook dat je geen eigen risico betaalt voor de griepprik.

Wat kost een griepprik

Als je niet wordt opgeroepen voor een griepprik, dan kan je de griepprik kopen. De kosten liggen tussen de 25 en de 40 euro afhankelijk van het type vaccin dat wordt gebruikt. 

Wil je een griepprik kopen, neem dan contact op met je huisarts of de GGD en ga niet zomaar langs. Vanwege corona is het nu erg druk bij de zorgverleners en moet je vooraf een afspraak maken. 

Het vaccin tegen de griep werkt helaas niet tegen corona. De griepprik wordt gebruikt tegen het inflluenza virus, wat iets anders is dan het coronavirus. De griepprik zorgt er ook niet voor dat je vatbaarder bent voor Corona. Juist door ervoor te zorgen dat zo min mogelijk mensen ziek worden door de griep, kunnen we bijdragen aan het verminderen van de werkdruk in de zorg. 

Tekort aan griepprik

Door de toegenomen interesse in de griepprik, dreigt er nu een tekort te ontstaan. Er wordt nu verzocht of gezonde mensen niet onnodig een griepprik willen nemen. Zelfs mensen die hiervoor zijn opgeroepen wordt gevraagd hun griepprik af te staan aan mensen die kwetsbaarder zijn en dit harder nodig hebben. Hierbij geldt wel dat je zelf gezond moet zijn. Het bijmaken van meer griepvaccins is helaas niet mogelijk. Het traject duurt zo'n 5 tot 6 maanden. In de rest van de wereld is ook massaal ingekocht op het griep vaccin, waardoor er nergens meer voorraad beschikbaar is. 

Waarom overstappen in 2024 via ZorgKiezer.nl?

  • 100% Onafhankelijk
    Vergelijk zorgverzekering op prijs en inhoud alle 57 verzekeringen
  • Altijd de laagste prijs
    Premies lager dan bij verzekeraar zelf, of gelijk.
  • Overstapgarantie
    Wij zorgen dat je oude verzekering wordt opgezegd
 
Voordat je gaat..
Check nog even
hoeveel je kan besparen
op je fysio!
Check nog even
hoeveel je kan besparen
op je zorgverzekering!
Vergelijk direct