Vergoeding van kraamzorg

Verwacht je een kindje te krijgen? Dan is kraamzorg een belangrijke zorg voor jou. Nadat je bent bevallen begeleidt en ondersteunt de kraamverzorgster je. Het doel van kraamzorg is om zelfstandig je baby te kunnen verzorgen en je dagelijkse bezigheden weer oppakken. De verzorgende zorgt voor gezondheid van jou en je baby. Daarnaast kan de kraamverzorg(st)er je ook helpen met uitleg over bijvoorbeeld borstvoeding en het verzorgen van je baby. Bovendien ondersteunt ze bij huishoudelijke taken.

Kraamzorg in de basisverzekering

De basisverzekering vergoedt kraamzorg voor minimaal 24 uur en maximaal 80 uur. Deze uren worden verdeeld over tien dagen vanaf dat je bevallen bent. Iedereen heeft recht op kraamzorg, ook als je na je bevalling een tijdje in het ziekenhuis of geboortecentrum gebleven bent. Het aantal dagen dat je recht hebt op kraamzorg kan hierdoor wel minder worden. Dit komt doordat je dan al kraamzorg in het ziekenhuis hebt gehad. Maar hoe weet je hoeveel kraamzorg je krijgt? Hiervoor is een Landelijk Indicatieprotocol Kraamzorg, hierin kan de consulente controleren op hoeveel uur jij recht hebt.

Eigen bijdrage 

De basisverzekering vergoedt dus kraamzorg, maar er is wel een verplichte eigen bijdrage van toepassing. Deze eigen bijdrage is €5,10 per uur. Let op dat een eigen bijdrage niet hetzelfde is al het eigen risico. Een eigen bijdrage staat los van het eigen risico. Kraamzorg is één van de zorgsoorten die is uitgesloten van het eigen risico. Je betaalt dus geen eigen risico voor kraamzorg.

Kraamzorg in de aanvullende verzekering

Wil je geen eigen bijdrage voor kraamzorg betalen? Dan kun je je aanvullend verzekeren. Let wel op de dekking die de aanvullende verzekering biedt. Sommige pakketten vergoeden bijvoorbeeld 50% van de eigen bijdrage of een maximumaantal uren of bedrag. Andere pakketten dekken de eigen bijdrage wel volledig.

Zorgverzekering vergelijken

Om erachter te komen welke verzekering het best bij jouw wensen aansluit kun je de zorgverzekeringen vergelijken op onze website. Hieronder zie je een overzicht van de aanvullende verzekeringen die de eigen bijdrage van kraamzorg vergoeden.

Kraamzorg vergoedingen

Kies je zorgverzekering
Kies je zorgverzekering met fysiotherapie
Hulp nodig bij het selecteren van de juiste zorgverzekering? Onze overstapcoaches staan voor u klaar.
Bel naar 020-2611600.