Vergoeding van vruchtbaarheidsbehandelingen

Vruchtbaarheidsbehandeling IVF

Wanneer een gewenste zwangerschap uitblijft, kun je een behandeling ondergaan om de kans op zwangerschap te vergroten. Een manier om de kans te vergroten is een IVF-behandeling. IVF staat voor in vitro fertilisatie (reageerbuisbevruchting). De arts helpt met een kunstmatige bevruchting van de eicel, dit vindt buiten de baarmoeder plaats. Vervolgens plaatst de arts de bevruchte eicel in de baarmoeder van de vrouw.

IVF vergoeding basisverzekering

De basisverzekering vergoedt de eerste drie behandelingen van IVF. Er geldt hier wel een leeftijdsgrens van 43. Ben je 43 jaar of ouder? Dan vergoedt de basisverzekering dit niet. Daarnaast moet er ook een medische reden zijn om in aanmerking te komen voor IVF. Ook is het eigen risico van toepassing.

IVF vergoeding aanvullende verzekering

Het slagingspercentage van een behandeling ligt tussen de twintig en dertig procent. Het komt vaak voor dat er meer dan drie behandelingen nodig zijn. Als er meer dan 3 behandelingen nodig zijn kun je je aanvullend verzekeren voor deze kosten. Er zijn vier verzekeraars die 100% vergoeden vanaf de vierde behandeling als je jonger bent dan 43 jaar.

Zorgverzekering vergelijken

Om erachter te komen welke verzekering het best bij jouw wensen aansluit kun je de zorgverzekeringen vergelijken op onze website. In het overzicht hieronder kun je zien welke aanvullende zorgverzekeringen je kunt kiezen om vanaf de vierde behandeling verzekerd te zijn.

Vruchtbaarheidsbehandelingen vergoedingen

ONVZ
Vergoeding
Premie
Vrije Keuze Topfit
IVF tot 43 jr: 100% (4e en 5e behandeling)
80,00
VvAA
Vergoeding
Premie
Top
IVF tot 43 jr: 100% (4e en 5e behandeling)
80,00
Kies je zorgverzekering
Kies je zorgverzekering met fysiotherapie
Hulp nodig bij het selecteren van de juiste zorgverzekering? Onze overstapcoaches staan voor u klaar.
Bel naar 020-2611600.