ZorgKiezer

Aanvullende tandartsverzekering

Door: - Leestijd: 2 minuten

Een aanvullende tandartsverzekering is niet verplicht om af te sluiten, maar in sommige gevallen is dit zeker wel verstandig. De keuze voor een aanvullende tandartsverzekering krijg je vanaf je achttiende jaar. Wanneer je volwassen bent, maakt de tandarts namelijk niet meer deel uit van de basisverzekering.

De kosten voor de tandarts worden voor mensen boven de 18 jaar niet gedekt vanuit de basisverzekering. Voor de tandarts heb je een aanvullende tandartsverzekering nodig. De tandartsverzekering is er in verschillende maten. 

Wanneer je niet het beste gebit hebt of denkt komend jaar naar de tandarts te moeten, is het verstandig om een tandartsverzekering af te sluiten. Mocht er iets gebeuren, dan dekt de zorgverzekeraar de kosten. Elke aanvullende tandartsverzekering is anders, zo dekt de ene zorgverzekering wel de kosten voor tandheelkundige zorg en de ander niet. Om de beste aanvullende zorgverzekering te vinden is het goed om te vergelijken. Kijk naar populaire zorgverzekeraars als CZ, Zilveren Kruis en tal van anderen om een eerlijk vergelijk op te maken.

Welke aanvullende tandartsverzekering afsluiten?

Wil je jezelf aanvullend verzekeren voor de tandarts? Geef dit dan aan in onze zorgvergelijker. Via ZorgKiezer vergelijk je eenvoudig alle zorgverzekeringen met elkaar. Wij geven je een overzicht van alle zorgverzekeringen die aansluiten bij jouw behoeftes.

Wat kost een aanvullende tandartsverzekering?

De premie van een aanvullende zorgverzekering is afhankelijk van welke vergoeding je per jaar wenst. Daarnaast is dit afhankelijk van het percentage wat je vergoed krijgt en wat een zorgverzekeraar exact voor je vergoedt. Iedere tandartsverzekering kent daardoor een andere premie.

Tandartsverzekeringen tot €250 vergoeding kosten voor 2022

Wij van ZorgKiezer hebben voor je uitgezocht bij welke tandartsverzekeringen je direct geaccepteerd wordt. De meeste mensen kiezen voor een tandartsverzekering waarbij 75% van de behandelkosten vergoed worden tot een maximum van €250. Hieronder vind je onze vergelijkingstool voor tandartsverzekeringen met een 75% vergoeding tot €250 per jaar. 

Vergelijk aanvullende tandartsverzekeringen tot €250 »

Tandartsverzekeringen tot €500 vergoeding kosten voor 2022

Hieronder vind je de goedkoopste tandartsverzekeringen met een 100% vergoeding tot €500 per jaar. 

Vergelijk aanvullende tandartsverzekeringen tot €500 »

Tandartsverzekeringen tot €1.000 vergoeding kosten voor 2022

Hieronder vind je de goedkoopste tandartsverzekeringen met 100% vergoeding tot €1.000 per jaar.

Vergelijk aanvullende tandartsverzekeringen tot €1.000 »

Beste tandartsverzekering kiezen

Wil je de meest uitgebreide tandartsverzekering? Dan krijg je te maken met een medische selectie. De zorgverzekeraar vraagt je een gezondheidsverklaring in te vullen zodat ze jouw zorgkosten in kunnen schatten. Als de verzekeraar het risico te groot vindt, kan hij ervoor kiezen je niet te accepteren. Kijk hier voor een overzicht van de meeste uitgebreide tandartsverzekeringen.

Benieuwd naar alle tandartsverzekeringen? Kijk dan hier voor een volledig overzicht.

Lees meer over: Zorgverzekeringen

Eenvoudig zorgverzekering vergelijken en afsluiten
 

Waarom overstappen in 2022 via ZorgKiezer.nl?

  • 100% Onafhankelijk
    Vergelijk zorgverzekering op prijs en inhoud alle 70 verzekeringen
  • Altijd de laagste prijs
    Premies lager dan bij verzekeraar zelf, of gelijk.
  • Overstapgarantie
    Wij zorgen dat je oude verzekering wordt opgezegd