ZorgKiezer

Diëtetiek

Door: - Leestijd: 1 minuut

Diëtetiek is het informeren, adviseren en begeleiden van mensen bij hun voeding en manier van leven. Mensen die willen afvallen of aankomen kunnen bij de diëtist terecht, maar ook in geval van een te hoog cholesterol, hoge bloeddruk en diabetes kun je bij een diëtist terecht. In alle gevallen wordt er een advies op maat gemaakt met daarin de juiste begeleiding.

De diëtist

De diëtist is een deskundige op het gebied van passende diëten en voeding. Middels een intakegesprek zal je huidige voedingspatroon in kaart gebracht worden en klachten worden besproken. Daarna zal er een behandelplan worden gemaakt en worden er vervolgconsulten ingepland. Tijdens de vervolgconsulten zal er een evaluatie plaatsvinden en zo nodig zullen de doelen worden bijgesteld.

Voeding

Elke dag staat in het teken van voeding. Voeding staat direct in verbinding met onze gezondheid, bijvoorbeeld wanneer je ziek bent geweest verlangt je lichaam naar gezonde voedingstoffen. Bij maag-darmklachten is het van belang om je voeding daarop aan te passen.

Voor de volgende adviezen kunt u terecht bij de diëtist:

Betrouwbaarheid diëtist

Als de diëtist staat ingeschreven bij het kwaliteitsregister paramedici en bij de Nederlandse Vereniging van Diëtisten is de betrouwbaarheid gegarandeerd. Beide instellingen waarborgen de kennis en kwaliteit van de paramedicus. 

Vergoeding diëtist

Dieetadvisering of voedingsvoorlichting door een diëtist wordt tot 3 uur per kalenderjaar vergoed vanuit de basisverzekering. Wanneer je meer uren nodig hebt kun je er ook een aanvullende verzekering voor afsluiten. Kijk in ons vergoedingenoverzicht welke zorgverzekeraars dieetadvisering vergoeden. 

Lees meer over: Zorgverzekeringen

Eenvoudig zorgverzekering vergelijken en afsluiten
 

Waarom overstappen in 2024 via ZorgKiezer.nl?

  • 100% Onafhankelijk
    Vergelijk zorgverzekering op prijs en inhoud alle 57 verzekeringen
  • Altijd de laagste prijs
    Premies lager dan bij verzekeraar zelf, of gelijk.
  • Overstapgarantie
    Wij zorgen dat je oude verzekering wordt opgezegd
 
Voordat je gaat..
Check nog even
hoeveel je kan besparen
op je fysio!
Check nog even
hoeveel je kan besparen
op je zorgverzekering!
Vergelijk direct