ZorgKiezer
020 2611 600
Open tot 17:00
Contact

Osteopathie

Door: - Leestijd: 2 minuten

Osteopathie gaat uit van de samenhang van 3 systemen: het bewegingsapparaat, de organen en de schedel. Er wordt gezocht naar de oorzaak van de klacht en deze wordt behandeld. Voor een behandeling osteopathie wordt er alleen gebruik gemaakt van de handen.

Kiezen van een osteopaat

Het is belangrijk om te weten of de osteopaat is aangesloten bij het Nederlands Register voor osteopaten (NRO). Als de osteopaat niet is aangesloten, kom je niet in aanmerking voor de vergoedingen uit je aanvullend pakket.

Vergoeding door zorgverzekering 

Om een vergoeding te kunnen krijgen van je zorgverzekeraar voor de behandelingen osteopathie, heb je een aanvullend pakket nodig. Er is geen sprake van het gebruik van je eigen risico, omdat het niet onder de basisverzekering valt.

Zorgverzekeringen met osteopathie vergoeding

Hieronder een selectie uit zorgverzekeringen, af te sluiten via ZorgKiezer.nl, met een brede vergoeding voor osteopathie. Voor deze verzekeringen word je direct geaccepteerd.

Top 3 verzekeringen met een lagere dekking

Polisvoorwaarden

Kijk voor het volledige overzicht van aanvullende pakketten met een vergoeding voor osteopathie op ons vergoedingenoverzicht. Kijk voor de aanvullende voorwaarden bij de polisvoorwaarden van de zorgverzekering van jouw keuze. De maximale vergoeding in de polisvoorwaarden geldt vaak voor alle alternatieve geneeswijzen samen. Maak je gebruik van bijvoorbeeld een acupuncturist en je gaat ook naar een osteopaat, dan worden de tarieven van deze behandelingen samen opgeteld. Dit wordt dan verrekend met de maximale vergoeding in jouw pakket.

Zorgverzekering vergelijken 

Wil jij graag behandeld worden door een osteopaat? Ga dan naar onze Zorgvergelijker, geef aan dat je verzekerd wilt zijn voor alternatieve geneeswijzen en kies de meeste geschikte zorgverzekering voor 2024 voor jou en stap gratis over.

Lees meer over: Zorgverzekeringen

Eenvoudig zorgverzekering vergelijken en afsluiten
 

Waarom overstappen in 2024 via ZorgKiezer.nl?

  • 100% Onafhankelijk
    Vergelijk zorgverzekering op prijs en inhoud alle 57 verzekeringen
  • Altijd de laagste prijs
    Premies lager dan bij verzekeraar zelf, of gelijk.
  • Overstapgarantie
    Wij zorgen dat je oude verzekering wordt opgezegd