ZorgKiezer

Vergoeding bloed- en urineonderzoek

Door: - Leestijd: 1 minuut

Om uiteenlopende redenen kan het nodig zijn om een bloed- of urineonderzoek te laten doen. In veel gevallen is dit voor een arts nodig om een ziekte te diagnosticeren of om bepaalden effecten op een behandeling te testen. Urineonderzoek wordt vaak gedaan bij bijvoorbeeld een ontsteking van de urinewegen of geslachtsorganen, een zwangerschapstest of een nieraandoening.

Vergoeding door je zorgverzekering

Als het laboratoriumonderzoek in de eigen praktijk van de huisarts gedaan kan worden, wordt het onderzoek vergoed vanuit de basisverzekering en betaal je hiervoor geen eigen risico. Wanneer je een doorverwijzing hebt van je huisarts om een onderzoek te laten doen bij een medisch centrum of laboratorium, wordt dit vergoed vanuit je basisverzekering. Je betaalt wel wel eerst het eigen risico. De hoogte van het minimale eigen risico in 2019 bedraagt 385 euro.

Wil je, zonder doorverwijzing van een arts, toch een vergoeding ontvangen voor een medische check-up of preventief onderzoek? Dan kun je hiervoor een aanvullende verzekering afsluiten. Echter, worden hier vaak niet alle bloedonderzoeken vergoed.

Zorgverzekeringen vergelijken

ZorgKiezer.nl helpt je graag bij het vergelijken van de verschillende zorgverzekeringen. Vul je wensen en behoeften in, in onze ZorgVergelijker en je ziet direct welke zorgverzekering het beste bij jou aansluit. Heb je vragen of wil je hulp bij het overstappen? Ons serviceteam is telefonisch bereikbaar op 020 261 16 00.

Lees meer over: Zorgverzekeringen

Eenvoudig zorgverzekering vergelijken en afsluiten
 

Waarom overstappen in 2024 via ZorgKiezer.nl?

  • 100% Onafhankelijk
    Vergelijk zorgverzekering op prijs en inhoud alle 66 verzekeringen
  • Altijd de laagste prijs
    Premies lager dan bij verzekeraar zelf, of gelijk.
  • Overstapgarantie
    Wij zorgen dat je oude verzekering wordt opgezegd