ZorgKiezer
020 2611 600
Open tot 17:30
Contact

Vergoeding verslavingszorg

Door: - Leestijd: 1 minuut

Lijd je aan een ernstige vorm van een verslaving en wil je daarvoor behandeld worden? Met een verwijsbrief van de huisarts kan je bij een instelling voor verslavingszorg terecht.
Er zijn veel verschillende soorten verslavingen die je leven behoorlijk kunnen belemmeren, denk aan een verslaving aan alcohol, drugs of gamen. Behandeling kan ambulant plaatsvinden, maar ook gedeeltelijk of geheel in een verslavingskliniek.

Wordt verslavingszorg vergoed?

Verslavingszorg wordt vergoed vanuit de basisverzekering. Let wel op dat je naar een gecontracteerde instelling gaat als je een naturapolis hebt, anders krijg je misschien niet alles vergoed van de zorgverzekeraar.

Vaak kiezen verslaafden voor een behandeling in het buitenland zodat ze even uit hun vertrouwde omgeving zijn. Wil je er zeker van zijn dat ook deze behandeling wordt vergoed neem dan altijd van tevoren contact op met je zorgverzekeraar.
Bij een restitutieverzekering wordt 100% van het in Nederland geldende tarief vergoed. Extra kosten voor verblijf of andere faciliteiten worden over het algemeen niet vergoed.

Eigen risico

Omdat de behandeling van een verslaving onder de basisverzekering valt, moet je de eerste 385 euro aan zorgkosten uit je eigen risico betalen.

Lees meer over: Zorgverzekeringen

Eenvoudig zorgverzekering vergelijken en afsluiten
 

Waarom overstappen in 2024 via ZorgKiezer.nl?

  • 100% Onafhankelijk
    Vergelijk zorgverzekering op prijs en inhoud alle 57 verzekeringen
  • Altijd de laagste prijs
    Premies lager dan bij verzekeraar zelf, of gelijk.
  • Overstapgarantie
    Wij zorgen dat je oude verzekering wordt opgezegd
 
Voordat je gaat..
Check nog even
hoeveel je kan besparen
op je fysio!
Check nog even
hoeveel je kan besparen
op je zorgverzekering!
Vergelijk direct