ZorgKiezer

Zorgpremie 2022

Door: - Leestijd: 2 minuten

De zorgpremie 2022 verschilt per zorgverzekeraar. De prijs wordt bepaald door de keuzes die je maakt voor je eigen zorgverzekering. Als je alleen kiest voor een basisverzekering zal je premie een stuk lager zijn dan wanneer je ook kiest voor een uitgebreid aanvullend pakket. De zorgpremie wordt door de zorgverzekeraars zelf berekend en elk jaar op uiterlijk 12 november bekend gemaakt. De afgelopen jaren is de zorgverzekering steeds iets duurder geworden. Mede door de uitbraak van corona en de stijgende zorgkosten is ook de de zorgpremie in 2022 wat hoger dan het afgelopen jaar.

Besparen op je zorgpremie 2022

De kosten voor de zorg nemen toe en daarmee dus ook de hoogte van de zorgpremie. Voor veel mensen is de prijs een belangrijke factor om te vergelijken en wellicht over te stappen van zorgverzekeraar. Er zijn een paar manieren om te besparen op je zorgpremie. Op ZorgKiezer kan je eenvoudig vergelijken op prijs en daarmee simpelweg de goedkoopste zorgverzekering kiezen. Let dan wel op dat jouw zorgverlener een contract heeft met de zorgverzekeraar om gebruik te kunnen maken van de volledige vergoeding.

Een andere manier om te besparen op de premie is door het eigen risico te verhogen met een vrijwillig eigen risico. Dit is met name interessant voor mensen die vrijwel geen zorg gebruiken en nooit het eigen risico opmaken. Maak je plots toch kosten, let dan wel op dat je het eigen risico kan betalen.

Heb je wat geld achter de hand, dan is het ook mogelijk om de zorgpremie in 2022 meteen voor het hele jaar te betalen. Bij vrijwel alle verzekeraars krijg je hiervoor korting op je premie.

In sommige gevallen kan je extra korting krijgen op je aanvullende verzekering. Dit kan via ZorgKiezer zijn, maar ook via een collectiviteit van bijvoorbeeld je werkgever. Let daarbij op dat je via een collectiviteit jezelf niet oververzekerd. Er zit dan vaak meer in je pakket dan dat je nodig hebt. Door een zorgverzekering te kiezen die beter past bij je wensen en zorggebruik, kan je vaak ook al besparen.

Je kan besparen door:

 • De goedkoopste zorgverzekering te kiezen
 • Eigen risico te verhogen
 • Per jaar te betalen
 • Extra korting op je zorgverzekering
 • Een zorgverzekering te kiezen die bij je past

Je zorgverzekering vergelijken is verstandig. Wij raden aan om dat elk jaar opnieuw te doen. Je wensen kunnen anders zijn of je huidige zorgverzekeraar heeft het pakket aangepast. Woon je met meerdere mensen in je huishouden, maak dan een aparte vergelijking per volwassene. De zorgverzekering die het beste bij jou past is niet altijd de beste voor je partner.

Zorgpremie, vergoeding en service

Op ZorgKiezer kan je de zorgverzekering vergelijken op verschillende onderwerpen. Naast dat je kan vergelijken op prijs, kan je ook vergelijken op de combinatie prijs/kwaliteit, op beoordeling of op keuzevrijheid. Met keuzevrijheid wordt bedoeld of jij vrije keuze hebt in het kiezen van je zorgverlener of dat je alleen bij gecontracteerde zorgverleners volledige vergoeding krijgt. Bij je resultaten staat vermeld wat voor type zorgverzekering het is. Soms is het verschil tussen verschillende zorgverzekeringen niet heel duidelijk te zien. De verschillende zorgverzekeringen zijn dan bijna gelijk. Je kan dan ook nog een kijkje nemen bij de beoordelingen van andere klanten.

Zorgpremie en overstappen

Heb je de nieuwe zorgpremie van je huidige zorgverzekeraar ontvangen en ben je benieuwd of dit nog steeds het beste pakket voor je is. De zorgverzekering 2022 vergelijken kan eenvoudig op ZorgKiezer.nl. Vul je wensen in en je krijgt een lijst met resultaten die daarbij aansluiten. Je kan daar ook je huidige zorgverzekeraar bijzetten om zo te zien wat de verschillen zijn. Heb je een andere zorgverzekering gevonden die beter bij je past, dan kan je eenvoudig overstappen. De huidige zorgverzekering wordt dan voor je opgezegd als je dit doet voor 1 januari. Kom je er zelf niet helemaal uit en kan je wat hulp gebruiken? Neem dan vooral contact op. We zijn dagelijks bereikbaar via de chat of telefonisch op 020 2611600.

Lees meer over: Zorgverzekeringen

Eenvoudig zorgverzekering vergelijken en afsluiten
 

Waarom overstappen in 2022 via ZorgKiezer.nl?

 • 100% Onafhankelijk
  Vergelijk zorgverzekering op prijs en inhoud alle 70 verzekeringen
 • Altijd de laagste prijs
  Premies lager dan bij verzekeraar zelf, of gelijk.
 • Overstapgarantie
  Wij zorgen dat je oude verzekering wordt opgezegd