ZorgKiezer
020 2611 600
Open tot 17:30
Contact

Premie voor de zorgverzekering 2020

Door: - Leestijd: 1 minuut

Hoeveel zorgpremie je voor 2020 gaat betalen hangt af van de zorgverzekering waarvoor je kiest. Iedereen boven de 18 jaar is verplicht een zorgverzekering te hebben. Er is in Nederland een aantal aanbieders van zorgverzekeringen. De zorgverzekeraars. Iedere zorgverzekering is anders qua dekking en premie. Alleen de dekking van de basisverzekering is bij alle verzekeraars hetzelfde. Op ZorgKiezer kun je de zorgverzekeringen vergelijken op zorgpremie, vergoedingen en service. Bedenk goed wat je volgend jaar aan zorg nodig denkt te hebben. Sinds half november kun je alles vergelijken in onze Zorgvergelijker en kun je berekenen wat jouw zorgpremie in 2020 wordt.

Hoogte van de premie

Volgend jaar stijgt de premie voor de zorgverzekering fors. Hoewel de inhoud van het basispakket bij elke verzekeraar hetzelfde is, bepalen verzekeraars zelf hoe hoog zij de premies maken van zowel de basisverzekering als de aanvullende verzekeringen.

Besparen op je zorgpremie 2020

Wanneer je gaat vergelijken, zie je al snel dat de zorgpremies behoorlijk uiteen lopen. Je kunt eenvoudig besparen op je zorgpremie in 2020 door te kiezen voor de goedkoopste zorgverzekering.
Stap je over via ZorgKiezer, dan kunnen we jou in veel gevallen extra korting aanbieden op je zorgpremie.

Zorgpremie, vergoeding en service

Je kunt zorgverzekeraars naast de zorgpremie ook vergelijken op vergoeding en service. Bij iedere verzekering zijn de vergoedingen weer anders. Met uitzondering van de basisverzekering.
Let wel op of je graag een vrije keuze wilt voor zorgaanbieders. Wanneer je namelijk geen vrije zorgkeuze hebt, kun je alleen terecht bij ziekenhuizen waar je zorgverzekeraar een contract mee heeft. Op ZorgKiezer.nl kun je duidelijk zien om wat voor verzekering het gaat. Als je kiest voor een budget- of naturapolis laten we je zien welke ziekenhuizen gecontracteerd zijn zodat je weet bij welk ziekenhuis je terecht kunt.

Tip: wanneer je vergelijkt op vergoeding, kijk dan goed of je hetgeen wat jij wilt ook vergoed krijgt en hoeveel je vergoed krijgt. Om je te helpen bij het vinden van de beste en goedkoopste zorgverzekering laten we je ook de service zien van de verschillende zorgverzekeraars. De cijfers zijn gegeven door klanten.

Zorgpremie en overstappen

Op ZorgKiezer stap je eenvoudig over van zorgverzekering. Alle zorgverzekeraars hebben hun pakketten voor volgend jaar bekend gemaakt, dus je kunt weer starten met vergelijken. Kom je er niet uit, dan kunnen we je ook telefonisch helpen. Bel ons op 020 261 16 00. Onze overstapcoaches staan klaar om jou te helpen.

Lees meer over: Zorgverzekeringen

Eenvoudig zorgverzekering vergelijken en afsluiten
 

Waarom overstappen in 2022 via ZorgKiezer.nl?

  • 100% Onafhankelijk
    Vergelijk zorgverzekering op prijs en inhoud alle 70 verzekeringen
  • Altijd de laagste prijs
    Premies lager dan bij verzekeraar zelf, of gelijk.
  • Overstapgarantie
    Wij zorgen dat je oude verzekering wordt opgezegd