Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

Chronisch ziek? Zo kies je de beste zorgverzekering

Wanneer je chronisch ziek bent, is de kans groot dat je opnieuw in 2024 een hoop zorgkosten hebt. Dit kan een flinke financiële last zijn, vooral als de zorgkosten niet volledig worden vergoed door de verzekering. Het is daarom belangrijk om goed op de hoogte te zijn van de vergoedingen en mogelijkheden voor financiële ondersteuning. In dit artikel vind je de belangrijkste informatie met betrekking tot de zorgverzekering bij chronische ziekten.

Hoe kies je een basisverzekering bij chronische ziekte?

Wanneer je een chronische ziekte hebt, is het van essentieel belang om een goed passende zorgverzekering te hebben. Alle zorgverzekeraars zijn wettelijk verplicht om iedereen te accepteren voor de basisverzekering. Dit betekent dat je als individu de vrijheid hebt om te kiezen uit verschillende zorgverzekeraars en het type verzekering dat het beste bij je behoeften aansluit.

Hoewel de basisverzekering qua dekking overal gelijk is, kunnen de voorwaarden verschillen. Hierbij is het goed om te letten op  gecontracteerde zorgverleners waar een zorgverzekeraar een contract mee heeft. Wanneer een zorgverzekeraar geen contract heeft met een zorgverlener bij jou in de buurt, krijg je slechts een deel vergoed.

Als je veel zorgkosten maakt, is het meestal niet verstandig het eigen risico te verhogen. Je maakt waarschijnlijk het volledige eigen risico op waardoor je meer kosten op je neemt.

Hoe kies je een aanvullende verzekering bij chronische ziekte?

Zorgverzekeraars hebben geen acceptatieplicht bij aanvullende zorgverzekeringen. Sommige verzekeraars voeren bij een uitgebreider aanvullend pakket een medische acceptatieprocedure uit. Dit betekent dat je afgewezen kan worden voor een pakket. Het is belangrijk om te weten dat de acceptatieprocedures per verzekeraar kunnen verschillen en dat het niet gegarandeerd is dat je geaccepteerd wordt.

Heb ik recht op tegemoetkoming chronisch zieken?

In bepaalde gemeenten is het mogelijk om een financiële vergoeding te ontvangen voor mensen met een chronische aandoening. Voorheen werd dit op landelijk niveau geregeld, maar nu kunnen mensen hiervoor terecht bij hun gemeente. Het bedrag kan jaarlijks oplopen tot meer dan € 1000,-.

Zorgverzekeringen vergelijken

Via ZorgKiezer.nl kun je alle basisverzekeringen en aanvullende pakketten gemakkelijk vergelijken. Op basis van premies, dekkingen, polisvoorwaarden en jouw zorgbehoeftes wordt er een lijst getoond van de zorgverzekeringen die het beste bij je passen.

Heb je hulp nodig bij het zorgverzekering vergelijken 2024? Dan kun je gratis contact met ons opnemen via het telefoonnummer 020 2611 600. Er staat een team van zorgspecialisten voor je klaar. Zij helpen je verder met alle vragen voor je zorgverzekering 2024.

Laatste update op 19 december 2023 – 14:39 door Fabian Clemens.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2023 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344