Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

Waar kun je in 2024 nog een restitutiepolis afsluiten? 

restitutiepolis

Er zijn 4 soorten basisverzekeringen in Nederland, de naturapolis, de restitutiepolis, de combinatiepolis en de budgetpolis. Al deze verzekeringen hebben verschillende voorwaarden. Met een restitutiepolis kun je bij elke zorgverlener terecht, ongeacht of deze een contract heeft met jouw zorgverzekeraar. In 2024 daalt het aanbod van restitutiepolissen.

Wat is een restitutiepolis?

Een restitutiepolis is een basisverzekering waarin je keuzevrijheid hebt bij het kiezen van ziekenhuizen en zorgverleners. Hierbij worden alle kosten vergoed, ook bij niet-gecontracteerde zorgverleners.

Alle kosten van de behandeling worden rechtstreeks aan de zorgverlener betaald door de zorgverzekeraar, mits de behandeling onder de basisverzekering valt. Als de behandeling niet onder de basisverzekering valt, wordt er eerst een bedrag in rekening gebracht bij de verzekerde, totdat het eigen risico is verbruikt. Je kunt zelf kiezen naar welke zorgverlener je gaat. Hiervoor dien je wel een hogere premie te betalen, en het kan voorkomen dat je de rekening eerst zelf moet betalen en daarna moet declareren bij de zorgverzekeraar.

Wie biedt een restitutiepolis aan?

In 2024 bieden nog maar drie verzekeraars de restitutiepolis aan: a.s.r., Aevitae en Menzis. In de onderstaande tabel vind je de maandelijkse premie bij een eigen risico van € 385.

Zorgverzekeraar

Polis

Premie

Aevitae (EUCARE)

Basisverzekering Restitutie

€ 160,95

Menzis

Basis Vrij

€ 161,75

a.s.r. 

Eigen Keuze

€ 170,95

Waarom zijn er minder restitutiepolissen?

De voornaamste oorzaak van het beperktere aanbod van restitutiepolissen is de stijging van de kosten in de gezondheidszorg. De restitutiepolis, die bekend staat als de meest uitgebreide basisverzekering, wordt vaak gekozen door individuen die veel medische zorg nodig hebben. Deze hoge gezondheidskosten leiden tot verhoogde premies of verminderde winst voor de verzekeringsmaatschappij. Als gevolg van deze financiële verliezen beschouwen verzekeraars het niet langer als winstgevend om deze polis aan te bieden.

Zorgverzekering vergelijken?

Wil je weten welke zorgverzekering 2024 het beste bij jouw budget past? Start dan direct met zorgverzekering vergelijken. Op basis van premies, dekkingen, polisvoorwaarden en jouw zorgbehoeftes wordt er een lijst getoond van de zorgverzekeringen die het beste bij je passen.

Heb je hulp nodig bij het vergelijken? Dan kun je gratis contact met ons opnemen via het telefoonnummer 020 2611 600. Er staat een team van zorgspecialisten voor je klaar. Zij helpen je verder met alle vragen.

Laatste update op 18 december 2023 – 16:31 door Fabian Clemens.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2023 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344