Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

Wat is de meest duurzame zorgverzekeraar in 2023?

benchmarkVBDO

Laatste update op 19 september 2023 – 14:33 door Fabian Clemens.

Het VBDO heeft op 6 september hun benchmark gepubliceerd over de duurzaamheid van alle verzekeraars in Nederland. Van de zorgverzekeraars staat a.s.r. bovenaan met een score van 4.2 op een schaal van 5. Direct gevolgd door Achmea met dezelfde score. VGZ heeft een sprong gemaakt en ging van een 2.1 naar een 3.8. Op de volledige lijst van verzekeraars staat Athora Netherlands bovenaan met een 4,5. Het is een mooie ontwikkeling dat zorgverzekeraars steeds meer aandacht besteden aan duurzaamheid.

Meer verzekeraars beleggen in impactvolle bedrijven voor de toekomst.

Het VBDO beoordeelt verzekeraars op verschillende punten. Er wordt gekeken naar het bestuur, beleggingen, implementatie en transparantie. Deze onderwerpen worden afzonderlijk getoetst, en uiteindelijk komt hier een gemiddelde score uit. Steeds meer verzekeraars kiezen ervoor te investeren in impactvolle bedrijven die bijdragen aan een betere toekomst. Impactvolle bedrijven worden onderverdeeld in:

– Corporate bonds (Bedrijfsobligaties)
– Government bonds (Overheidsobligaties)
– Real estate (Onroerend goed)
– Alternatives (Alternatieve investeringen)

Uit onderzoek van VBDO blijkt ook dat verzekeraars transparanter zijn over hun beleggingsbeleid, hoewel er nog steeds veel ruimte is voor verbetering.

Duurzaamheidsscore van alle zorgverzekeraars stijgt

Opvallend is dat de duurzaamheidsscore van alle zorgverzekeraars is gestegen ten opzichte van het vorige onderzoek dat VBDO publiceerde. Hieronder lees je de wijzigingen.

Het is duidelijk dat in 2021 Nationale Nederlanden de meest duurzame zorgverzekeraar was, maar in 2023 hebben a.s.r en Achmea een betere score behaald. VGZ heeft de grootste stijging doorgemaakt. De Univé Groep steeg samen met Klaverblad de meeste plekken op de totaallijst en Salland scoort het laagst van alle zorgverzekeraars.

Het is een positieve ontwikkeling dat verzekeraars meer bezig zijn met duurzaamheid vergeleken met twee jaar geleden. Verzekeraars zien wat voor impact ze kunnen maken met onder andere hun beleggingen.

Lees hier meer over de benchmark van VBDO. Wil je meer weten over actueel nieuws? Bekijk dan onze zorgverzekering 2024 pagina.

Reactie op “Wat is de meest duurzame zorgverzekeraar in 2023?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2023 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344