Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

Zorgpremie stijgt met 12 euro per maand in 2024

zorgpremie fors duurder

Laatste update op 19 september 2023 – 17:01 door Fabian Clemens.

Uit uitgelekte stukken van de miljoenennota wordt duidelijk dat de zorgpremie flink zal stijgen aankomend jaar.  Zo zal ze zorgpremie gemiddeld stijgen met €12 per maand, wat neerkomt op €144 per jaar.

De nominale zorgpremie

De nominale zorgpremie, die het demissionair kabinet op Prinsjesdag gaat publiceren, wordt €1792 per Nederlander. Dit komt neer op een bedrag van €149,33 per maand en een stijging van €12 t.o.v. de nominale zorgpremie 2023. Deze forse stijging heeft te maken met de inflatie ende hogere kosten die worden gemaakt in de zorg. Dit komt onder andere door vergrijzing, hogere personeelskosten en energiekosten en duurdere medicijnen.

Zorgverzekeraars bepalen uiteindelijk de zorgpremie

De nominale zorgpremie is een bepaald bedrag dat zorgverzekeraars minimaal moeten hanteren om de kosten te dekken. Toch kunnen zorgverzekeraars zelf de hoogte van hun zorgpremie bepalen. Zo kunnen ze de premie drukken door reserves in te zetten. Hierdoor is er ook een verschil in de zorgpremie van de ene zorgverzekeraar ten opzichte van de andere zorgverzekeraar. Op 12 november wordt duidelijk wat de daadwerkelijke zorgpremie gaat zijn van de zorgverzekeraars. Vanaf dit moment is het ook mogelijk om over te stappen naar een nieuwe zorgverzekeraar.

Zorgtoeslag stijgt niet mee

De zorgtoeslag zal in 2024 naar verwachting niet meestijgen met de zorgpremie. Toch staat dit nog niet helemaal vast. Het demissionair kabinet kan er nog voor kiezen om het budget dat is vrijgemaakt voor armoedebestrijding, in te zetten voor een hogere zorgtoeslag. Zo worden lagere inkomens gecompenseerd voor de hogere zorgpremie

Verslag van Zorgkiezer op Prinsjesdag

Zorgkiezer zal op Prinsjesdag verslag doen over de wijzigingen voor de zorgverzekering in 2024.  Zo kan je op onze blog alles lezen over het eigen risico, zorgpremie en zorgtoeslag.

Reacties op “Zorgpremie stijgt met 12 euro per maand in 2024

 1. Snapt u het nog? Alles zo duur maken dat we het niet meer kunnen betalen en dan de premies laten stijgen om de armoede te kunnen bestrijden.

  1. Het is te zot voor woorden! armoede krijg je nu juist meer, de middenmoot kan het ook haast niet meer betalen, weet niet waar ze mee bezig zijn, ze maken alles kapot, gewoon de zorg zoals vroeger doen, alles gelijk.

 2. Nederland willen ze een 3e wereld land van maken.
  De Nederlanders laten het zelf gebeuren, er komt nog steeds geen opstand. Tegen de politieke oplichters.

  1. Nederlanders zijn bang voor opstand en maar klagen,trek je stoute schoenen aan en ga in opstand en ga voor het koningspaleis in opstand

 3. Sorry hoor! maar waar gaat dit heen? mijn man is alleen verdiener, ligt gewoon krom om eten op tafel te brengen, nergens komen we voor in aanmerking, word gestraft als je keihard werkt, kunnen nooit op vakantie, en sommigen die gaan maar met een lager inkomen, ik snap er totaal niks meer van, maar ja niemand die wat doet, gaat lekker dan toch zo? wapens etc voor andere landen dat kan allemaal wel, jullie maken echt alles kapot, beloon ook eens de hard werkende mensen, zorg gewoon weer zoals vroeger doen en dan op inkomen, niks meer niks minder.

 4. Ik ben het met jullie helemaal eens en we kunnen er met zijn allen wat aan veranderen binnenkort verkiezingen stem met je verstand en niet je gevoel ze hebben ook geen meeleven met ons dat we het allemaal niet meer kunnen opbrengen en niets meer kunnen doen dan alleen maar betalen betalen laat iedereen maar naar inkomen betalen dat zou eerlijker zijn

 5. Links om, rechts om…dood ga je toch.
  Politiek is vies, overal.
  Nederland is niet meer te herkennen.
  Afschaffen het koningshuis! Als ze inleveren wat zij al eeuwen hebben vergaard moet je een zien hoeveel kapitaal er los komt en gegeven kan worden aan zorg armoede beleid etc. Het koningshuis kost nog steeds teveel. Poppenkast en een grote farce. Blijkbaar heeft het volk nog genoeg te eten, om nog rustig thuis te blijven zitten. Harde werkers worden van alle kanten gestraft door de belastingdienst. Waar zijn ze mee bezig. En zo typisch dat het hele regering opstapt. Schuldbekentenis. Slapen we met z’n allen door?

 6. In alle media, en ook nu bovenstaand weer, is altijd te zien, te horen en of te lezen, “Dit komt onder andere door vergrijzing, hogere personeelskosten en energiekosten en duurdere medicijnen” wat ik nooit lees is dat dit ook komt door asielzoekers etc. die naar ons land komen die o.a. zorg nodig hebben, ik heb dit jaar wegens personeel tekort in de zorg als AOW-er een nul uren contract in de zorg, en ondanks dat word je ook hier voor gestraft en wordt de maandelijkse zorgtoeslag die ik ontving nu al met 75% verminderd en zal er volgend jaar met de belasting aangifte wel een terugvordering komen, m.a.w. doe je niets dan krijg je alles in de schoot geworpen.

 7. we zijn al genaaid dat we niet konden kiezen voor de gulden inlaatspruitstuk van de euro en nu alles wordt duurder asociaal gewoon

 8. Het zijn gewoon witte boorden criminelen,ze laten op de media nooit zien hoe er in andere landen word gedemonstreerd ,bang dat ze de slapende Nederlander wakker maken maar hoeven ze niet bang voor te zijn ,wij zijn een laf volk,zolang we naar feestjes kunnen ons wijntje ons biertje onze vakantie slapen wr lekker door,van onze comfortzone afblijven en wakker worden we wel als het te laat is ,R.I.P Nederland.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2023 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344