Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

ZorgKiezer in Kassa over collectieve zorgverzekeringen: grote verschillen tussen kortingen

ZorgKiezer was vandaag te gast in het TV programma Kassa van BNN Vara om te praten over de grote verschillen in collectiviteitskortingen voor 2021. Directeur Peter Ruys vertelt : “We hebben gezien dat er echt grote verschillen zijn tussen de collectieven onderling, waarbij we met name zien dat grote bedrijven zoals Shell en ABN Amro echt hoge kortingen tot 30% op de aanvullende verzekering hebben bedongen. Ook leden van sportverenigingen en studenten krijgen veel korting. Aan de andere kant zien we dat leden van patiëntenverenigingen, ouderenbonden en minima een flink lagere korting krijgen. Als je dat afzet tegen die grote bedrijven, dan heb je het toch al snel over 150 tot 200 euro minder korting op jaarbasis.”

Een korting via je werkgever, je voetbalvereniging of omdat je student bent: 60% van de Nederlanders maakt gebruik van een collectiviteit. De komende jaren gaat dit veranderen: in 2023 komt de collectiviteitskorting op de basisverzekering te vervallen.

Meer weten? Ga naar collectieve zorgverzekering of collectiviteitskorting.

Het principe van een korting klinkt mooi, maar de praktijk blijkt minder rooskleurig. De voormalige minister van volksgezondheid Bruno Bruins had het zelfs over een “nepkorting”. Veel verzekeraars gebruiken de collectiviteitskorting op de basisverzekering volgens hem als een marketingstunt: ze verhogen de premie om vervolgens ‘korting’ te kunnen geven. Als gevolg hiervan heeft Minister van Ark van Medische Zorg aangekondigd dat de collectiviteitskorting op de basisverzekering in 2023 komt te vervallen

Collectiviteitskorting 2021

De manier waarop de korting tot stand komt is niet de enige reden van kritiek. Het lijkt er op dat zorgverzekeraars de collectiviteiten gebruiken om de mensen die voor hen interessant zijn – namelijk de mensen die weinig zorg nodig hebben – naar zich toe te trekken.

Collectiviteitskorting op de aanvullende verzekering

De collectieve verzekering verdwijnt niet helemaal per 2023. Verzekeraars mogen nog wel korting geven op de aanvullende (tandarts)verzekering omdat deze polissen niet vallen onder de Zorgverzekeringswet. Daarnaast kunnen er aanvullende vergoedingen worden opgenomen in de collectieve dekking. Zo kunnen werkgevers de collectieve dekking inzetten voor de preventie van zorgklachten en het beperken en voorkomen van verzuim. Wie wil reageren op het wetsvoorstel om de collectiviteitskorting af te schaffen, kan tot 18 januari feedback geven op Overheid.nl.

Je kunt de uitzending van Kassa terugkijken op NPOstart

*De inhoud van de basisverzekering is exact hetzelfde bij het hoofdmerk en het huismerk. Het verschil zit in de hoogte van de maximale vergoeding bij niet-gecontracteerde zorg. Ga je naar een niet-gecontracteerde zorgverlener? Dan krijg je bij het A-merk vaak net wat meer vergoed, dan bij het huismerk.


Overstappen zorgverzekering 2021

Wil jij in 2021 verzekerd zijn van de beste zorg? Je hebt nog tot het einde van de maand om over te stappen! Alle voorwaarden en premies voor de zorgverzekering 2021 vind je op ZorgKiezer.nl. Hier kun je jouw zorgvhttps://www.zorgkiezer.nl/erzekering direct vergelijken en overstappen naar een nieuwe zorgverzekering. Vul jouw wensen in en vind binnen enkele minuten de verzekering die bij jou past. Je kunt tot 1 januari overstappen.  Heb je vragen? Ons team van ZorgToppers helpt je graag!

Laatste update op 5 december 2022 – 15:54 door Menno de Haan.

Reacties op “ZorgKiezer in Kassa over collectieve zorgverzekeringen: grote verschillen tussen kortingen

  1. Waarom zijn die regeringsleiders zulke angsthazen. Als een besluit vaststaat dan pak je toch meteen door dan schaf je toch gelijk die collectieviteitskortingen af en niet in 2023.
    Doordrukken die handel en niet nog jaren wachten. Bah al dat getwijfel snel doorpakken is het motto.

    1. Begrijp ik eigenlijk ook niet Het staat vast dat die collectieve korting voor de basis verzekering alleen maar nadelen heeft.

      Het is zelfs zo, dat het kan zijn dat een aower met een klein pensioentje de korting betaalt van iemand die het 5voudige verdient…

      Beetje vreemde situatie is dat natuurlijk. Korting is prima, maar dan moet het wel een echte korting zijn, en niet dat mensen zonder collectieve verzekering die korting moeten betalen.

      Goed dat het aangepakt word dus. Maar inderdaad, hoezo wachten tot 2023? verzekeraars hebben al jaren waarschuwingen over gehad en hebben daar weinig tot vrijwel niet mee gedaan, 1 jan 2022 lijkt mij een uitstekende datum!

  2. BESTE ANNA.

    JIJ HEBT GROOT GELIJK,DE ZAKKEN VULLERS IN DEN HAAG,DENKEN ALLEEN AAN HUN ZELF EN WIJ HET KLOOTJES VOLK MOETEN HET ZELF UITZOEKEN!

    GROETJES; ROBERT A.DAM.

  3. Als je via gemeente pakket bent verzekerd (145 euro) heb je alles erin.

    Ook het eigen risico zit erin.

    Tandarts,homeopathie ,buitenland dekking etc .

  4. Dat is een feit Maurice. Juist!!
    Kom eens met onderbouwde stellingen, verwijzingen en feiten.
    En doe ook een juiste daad in maart 2021 bij de verkiezingen.
    Buiten dit bestaande “groepje” zijn er ook nog kamerleden die dit snel en goed kunnen regelen.

  5. Het is allemaal zo.n gelul Ze willen zo veel mogelijk en in zo kortmogelijke tijd enorm veel vedienen Alle kosten kunnen veel lager er wordt enorm slecht omggegaan met de uitgaven van verzekeringen daar staan overal vaste prijzen voor bepaalde zaken Dat kan zo ver naar beneden Het zijnallemaal van te voren afgesproken prijzen Een voorbeeld wil ik maar noemen bv een rolater kost bij de ziekenfonds al gouw 380 euro bij de aldi 89 euro moet ik doorgaan dit zegt toch genoeg hoe er met ons geld wordt omgegaan bv een stoeltje voor in de douch bij de aldi 40 euro bij de ziekenfondsen al gouw 140 euro en dan zeggen ze gewoon ja dat staat er voor Xe kunnen nog milioenen bezuiniggen maar onze klote regerig laat het allemaal gewoon zo enz enz en zo kan ik nog heel veel voorbeelden meer geven maar die klootzakken in den Haag doen er niks mee !!

  6. Er zijn meerdere vergelijkingssites en de zorgverzekeraar betaalt ervoor om erop te staan. Elke site heeft een andere top drie. Ik weet dat elke basisverzekering dezelfde kosten vergoed, maar dat is een deel van de waarheid. Bij de ene verzekering krijg je bij een niet gecontracteerde zorgverlener 65% vergoed, bij een andere 75% en weer een andere 90%. Het volgende probleem is uit te zoeken bij welke zorgverlener je terecht kunt, want je moet digitaal goed onderlegd zijn om dat uit te zoeken. De zorgverzekeraars geven hier wel openheid in, maar dat is moeilijk te vinden. Daarnaast staat er bij verschillende verzekeraars dat de onderhandelingen nog gaande zijn voor 2022. Kortom het is appels met peren vergelijken en door de veelheid aan mogelijkheden, zie je door de bomen het bos niet meer. Het enige positieve is, dat overstappen gelukkig goed is geregeld.

  7. Viaplay ontvang ik via de zender 200. Via Ziggo werkt het niet. De Formule1 uitzending is zodoende goed te zien.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2024 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344