Zorgverzekering 2021

Eenvoudig Zorgverzekering 2021
vergelijken en afsluiten

 

Onafhankelijk meer dan 50 zorgverzekeringen vergelijken

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle nieuwe ontwikkelingen rondom de zorgverzekeringen 2020.

Algemeen
Basis verzekering
Eigen risico

Jouw zorgverzekering in 2021

De zorgkosten nemen ieder jaar toe. Hoogstwaarschijnlijk wordt daarom de zorgverzekering in 2021 ook weer duurder. Het is verstandig om ieder jaar opnieuw naar je zorgwensen te kijken en zorgverzekeringen te vergelijken. ZorgKiezer.nl helpt je hier graag bij. De wijzigingen voor de zorgverzekering in 2021 zijn nog niet bekend. Zodra er meer informatie beschikbaar is, zullen wij dit hier plaatsten.

Basisverzekering 2021

Iedereen in Nederland is wettelijk verplicht een basisverzekering af te sluiten. Voor alle zorg die door de basisverzekering gedekt wordt, betaal je eerst je eigen risico. Ieder jaar wordt het basispakket opnieuw samengesteld. Wijzigingen voor de basisverzekering in 2021 zijn nu nog niet bekend. We houden alle wijzigingen voor de zorgverzekering bij en plaatsen dit zodra dit beschikbaar is.

Eigen Risico 2021

Het eigen risico zal in 2021 opnieuw 385 euro zijn. Het eigen risico is bevroren op een vast bedrag tot 2022, hierdoor zal het eigen risico gelijk blijven. Het eigen risico is van toepassing op de meeste dekkingen die vallen onder de basisverzekering.

Hoe werkt zorgkiezer

ZorgKiezer.nl is een vergelijkingswebsite waarop elk jaar een vergelijking tussen de verschillende zorgverzekeraars kan worden gemaakt. Overstappen gaat eenvoudig in een paar minuten en de huidige zorgverzekering wordt voor je stopgezet als je voor 1 januari de aanvraag doet. Wij helpen je bij het vergelijken op jouw eigen wensen en behoeften. Kies de dekking die bij jou past en vind zo de goedkoopste zorgverzekering in 2021.

Waar moet ik op letten bij het vergelijken van mijn zorgverzekering?

De dekking:

Je kunt naast de wettelijk verplichte basisverzekering in Nederland ook kiezen voor een aanvullende verzekering en/of een tandartsverzekering. Bekijk goed of het nuttig is om naast de basisverzekering een aanvullende verzekering of tandartsverzekering af te sluiten. Zorg dat je niet te veel betaalt voor zorg die je niet nodig hebt.

Soort polis:

Alle basisverzekeringen bieden dezelfde zorg, maar je kunt wel zelf een polis kiezen. De soort polis heeft o.a. te maken met de ziekenhuizen waarbij je terecht kunt. Houd hier rekening mee in je vergelijking.

Budgetpolis; Kies jij een budgetpolis? Dan kies je voor een natura zorgverzekering met een beperkte keuzevrijheid. Je kan dan maar bij een beperkt aantal zorgaanbieders terecht voor 100% vergoeding. De verzekeraar wilt dus dat je naar de gecontracteerde ziekenhuizen of zorgverleners gaat.
Als je toch naar een zorgverlener gaat waar geen contract mee is dan wordt doorgaans 65% tot 75% vergoed en moet je dus een deel zelf betalen. Voor spoedeisende hulp kun je in elk ziekenhuis terecht, ongeacht de zorgverzekeraar of de polis.

Naturapolis: Kies jij een naturapolis? Dan kun je bij bijna alle zorgaanbieders terecht voor een 100% vergoeding. Je hebt dus een ruimer aanbod dan bij een budgetpolis. Daar staat een hogere zorgpremie tegenover.
Als je toch naar een zorgverlener gaat waar geen contract mee is dan wordt doorgaans 75% vergoed en moet je dus 25% zelf betalen. Voor spoedeisende hulp kun je in elk ziekenhuis terecht, ongeacht de zorgverzekeraar of de polis.

Restitutiepolis: Kies jij een restitutiepolis? Dan kun je altijd overal terecht. Door deze keuzevrijheid betaal je meer aan zorgpremie.
Als je toch naar een zorgverlener gaat waar geen contract mee is dan wordt doorgaans 100% van het marktconforme tarief vergoed. Dat betekent in de meeste gevallen dat het bedrag vergoed wordt, tenzij het om extreem hoge zorgkosten gaat die niet marktconform zijn.

Verplicht of vrijwillig eigen risico:

In 2021 bedraagt het eigen risico 385 euro mits het huidige kabinet aan de macht blijft. Dit betekent dat je de eerste 385 euro aan zorgkosten zelf moet betalen op zorg die uit de basisverzekering vergoed wordt. Dit bedrag kan worden verhoogd met een vrijwillig eigen risico van maximaal 500 euro. Wanneer je het eigen risico verhoogt krijg je een korting op je zorgpremie.

Korting op je zorgverzekering:

In een aantal situaties is het mogelijk om korting te krijgen op je zorgverzekering. Je kan een verzekering afsluiten via een collectief. Dat wordt vaak aangeboden door werkgevers, vakbonden of gemeenten. Als je overstapt via ZorgKiezer.nl kun je ook gebruik maken van een korting tot 12%. Je krijgt ook vaak korting als je student of ZZP'er bent. Let op: Een reguliere zorgverzekering is in sommige gevallen alsnog goedkoper. Vergelijk dus eerst alle zorgverzekeringen goed.

Maandpremie of jaarpremie:

Je kunt er voor kiezen om je premie per maand te betalen of per jaar. Als je voor jaarbetaling kiest, kan je hiervoor een korting krijgen op de premie. Hoeveel dit is, verschilt echter per verzekeraar.

*met een eigen risico van €885.