Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

Zorgpremie DSW naar recordhoogte in 2024

premiestijging DSW

DSW is traditiegetrouw de eerste zorgverzekeraar die zijn premies bekendmaakt en meldt direct de hoogste premiestijging ooit. Zo wordt de premie €149 per maand in 2024. Dat is een stijging van €11,50 t.o.v. dit jaar. Op Prinsjesdag werd al bekendgemaakt dat de nominale premie omhoog gaat in 2024. Hierdoor ligt het voor de hand dat meerdere zorgverzekeraars hun zorgpremie gaan verhogen.

DSW-directeur pleit voor minder reclame

Als het aan de directeur van DSW (Aad de Groot) ligt, wordt er de komende maanden minder reclame gemaakt door de zorgverzekeraars. De focus moet komen te liggen op de toegankelijkheid en beschikbaarheid van de zorg, in plaats van zoveel mogelijk klanten binnenhalen.

Daarnaast geeft de directeur van DSW aan dat hij zich zorgen maakt.

Aad de Groot:

“We denken dat de stijging een keer moet stoppen, omdat de grenzen van wat betaalbaar is voor mensen zijn bereikt.”

Ontwikkeling zorgpremie afgelopen jaren

De kosten voor de combinatiepolis van DSW zijn de afgelopen jaren gestegen. Bekijk hieronder de ontwikkeling van de zorgpremie:

Combinatiepolis van DSW

DSW heeft enkel een combinatiepolis. Hiermee heb je vrije artsenkeuze en hoef je geen nota voor te schieten. Zo dienen de zorgverleners direct hun declaratie in bij DSW zelf. De zorgverzekeraar streeft naar om met zoveel mogelijk zorgverleners een contract af te sluiten.

Aanvullende verzekeringen van DSW

DSW biedt in totaal 4 aanvullende verzekeringen aan. Dit zijn: AV-compact, AV-standaard, AV-top en AV-student. Bij alle aanvullende verzekeringen zijn behandelingen voor fysiotherapie inbegrepen.

Op dit moment zijn de premies van de aanvullende verzekeringen van DSW nog niet bekend.

Voor- en nadelen van DSW

Een groot voordeel van DSW is dat je bij de zorgverzekeraar altijd vrije artsenkeuze hebt. Daarnaast is DSW uitgeroepen tot de meest klantvriendelijke verzekeraar van Nederland. Ook is er geen medische selectie bij DSW. Iedereen is welkom, dit geldt ook voor de aanvullende verzekeringen.

Een mogelijke keerzijde kan zijn dat DSW geen budgetpolis aanbiedt. DSW gelooft niet in het aanbieden van goedkope budgetpolissen, maar streeft ernaar zijn klanten een uitstekende zorgverzekering te bieden.

Graadmeter voor andere zorgverzekeraars

Aangezien DSW altijd als eerste de premies bekend maakt, dient het vaak voor andere grote zorgverzekeraars een graadmeter voor hun eigen premies. Zo zullen zorgverzekeraars als CZ, Zilveren Kruis, VGZ en Menzis hun premies baseren op de premiebekendmaking van DSW.

Zorgtoeslag stijgt niet mee

Waar lagere inkomens in 2023 wel werden gecompenseerd door de premiestijging, zal de zorgtoeslag in 2024 niet meestijgen. Hoewel het kabinet heeft aangegeven om 2 miljard te investeren in de strijd tegen armoede, zal dit niet  van toepassing zijn op de zorgtoeslag.

Zorgverzekering DSW vergelijken met anderen

DSW is de eerste zorgverzekeraar die zijn premies bekend heeft gemaakt. Uiterlijk 12 november moeten de andere zorgverzekeraars hun premies bekend maken. Vanaf dit moment is het mogelijk om over te stappen naar een nieuwe zorgverzekeraar. Wij brengen jou als eerste op de hoogte van de premiebekendmakingen. Bekijk onze zorgverzekering 2024 pagina voor het laatste nieuws.

Laatste update op 26 september 2023 – 08:53 door Fabian Clemens.

Reacties op “Zorgpremie DSW naar recordhoogte in 2024

  1. Ben heel blij met DSW nooit problemen alleen zou ik heel graag willen dat ze weer kuur rijzen gaan ver goeden heb alleen goede ervaringen ermee heb nu zoveel pijn
    Groetjes Coby de Vries

  2. DSW. Vind ik Macho achtig verzekering ook sommige werknemers waar ik telefonisch contact heb gehad. 2024 gaat DSW 25% klanten verliezen.

    Gelogen text van DSW. De focus moet komen te liggen op de toegankelijkheid en beschikbaarheid van de zorg, in plaats van zoveel mogelijk klanten binnenhalen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2023 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344