ZorgKiezer

Vergoeding fysiotherapie

Door: - Leestijd: 1 minuut

Veel zorgkiezers gebruiken fysiotherapie. Fysiotherapie wordt niet automatisch vergoed. De vergoeding van fysiotherapie kan komen uit de basisverzekering of uit de aanvullende zorgverzekering.

Fysiotherapie in basisverzekering

Om een vergoeding te krijgen voor fysiotherapie vanuit de basisverzekering moet je aan een paar eisen voldoen. Het moet gaan om een chronische aandoening of ziekte die is opgenomen in deze lijst. Je krijgt dan na de 20e behandeling alles vergoed. Om een vergoeding te krijgen voor de eerste 20 behandelingen kan een aanvullende zorgverzekering worden afgesloten. Meer over fysiotherapie in het basispakket lees je hier.

Bij welke verzekeraar je welke vergoeding krijgt, zie je in dit handige overzicht.

Aanvullende verzekering

Gebruik je fysiotherapie voor iets wat niet op de lijst van chronische aandoeningen voorkomt, dan heb je een aanvullende zorgverzekering nodig voor een vergoeding van fysiotherapie. Het aantal behandelingen dat wordt vergoed verschilt per pakket per zorgverzekeraar. Het is belangrijk om goed van tevoren te bepalen hoe vaak je gebruik maakt van fysiotherapie. 

Wil je weten welke zorgverzekering het beste past bij jouw situatie, dan kan je de zorgverzekering vergelijken op fysiotherapie. Elk jaar kan je eenmaal overstappen van zorgverzekering aan het einde van het kalenderjaar. Misschien sluit jouw huidige zorgverzekering niet meer goed aan bij jouw zorgbehoeften, bijvoorbeeld voor fysoptherapie. Check hier het handige stappenplan: Keuzehulp zorgverzekering - fysiotherapie 2019 (PDF).

Lees meer over: Fysiotherapeuten

Eenvoudig zorgverzekering vergelijken en afsluiten
 

Waarom overstappen in 2024 via ZorgKiezer.nl?

  • 100% Onafhankelijk
    Vergelijk zorgverzekering op prijs en inhoud alle 66 verzekeringen
  • Altijd de laagste prijs
    Premies lager dan bij verzekeraar zelf, of gelijk.
  • Overstapgarantie
    Wij zorgen dat je oude verzekering wordt opgezegd