ZorgKiezer.nl

wij zijn nu open

Bel ons

020 2611 600
Open tot 16:30
Contact

Kosten voor de huisarts

Door: - Leestijd: 1 minuut

Iedereen maakt wel eens gebruik van de huisarts. Sommigen meer dan anderen, maar zitten hier kosten aan verbonden of wordt dit vergoed? 

Je kan voor de meest uiteenlopende klachten naar de huisarts gaan en deze zal je dan zo goed mogelijk helpen en jou eventueel doorverwijzen naar een specialist. Voor het bezoek aan de huisarts hoef je niks te betalen. De overheid heeft bepaald dat huisartsenzorg onderdeel is van de basisverzekering. Iedereen met een zorgverzekering kan hier gewoon gebruik van maken en heeft geen kosten voor de huisarts.

Voor zorg vanuit de basisverzekering moet normaal gesproken eigen risico betaald worden. Dit geldt niet voor de huisarts. Je hoeft dus geen eigen risico te betalen voor de huisarts en er is ook geen sprake van een eigen bijdrage. 

Let op, bij een doorverwijzing naar een specialist gelden andere regels. Je bent dan niet meer bij de huisarts en hiervoor moet dan wel eigen risico betaald worden als het om zorg gaat die in de basisverzekering zit. 

Eens per jaar kan je van zorgverzekering overstappen en kiezen voor een ander pakket. De basisverzekering is vastgesteld door de overheid en hier kan je niks in veranderen. De aanvullende zorgverzekering kan je echter zelf kiezen en is niet verplicht. Let goed op welke zorg behoeften je hebt voordat je een zorgverzekering kiest. De zorgverzekering vergelijken voor het nieuwe jaar kan weer vanaf half november. 

Lees meer over: Huisartsen

Eenvoudig zorgverzekering vergelijken en afsluiten
 

Waarom overstappen via ZorgKiezer.nl?

  • 100% Onafhankelijk
    Vergelijk op prijs en inhoud alle 55 verzekeringen
  • Altijd de laagste prijs
    Premies lager dan bij verzekeraar zelf, of gelijk.
  • Overstapgarantie
    Wij zorgen dat je oude verzekering wordt opgezegd