ZorgKiezer

Huisarts en zorgverzekering

Door: - Leestijd: 1 minuut

De kosten voor een bezoek aan de huisarts worden volledig vergoed vanuit de basisverzekering. Ben je jonger dan 18 jaar? Dan ben je gratis meeverzekerd met je ouders. 

Iedereen die in Nederland woont of werkt is verplicht om in ieder geval een basis zorgverzekering te hebben. Alle bezoeken aan de huisarts worden gedekt door deze basisverzekering. Het maakt dus niet uit hoe vaak je per jaar naar de huisarts gaat. Ook medische handelingen die een huisarts verricht worden vergoed door de zorgverzekering

Doorverwijzing van de huisarts

Als de huisarts je doorverwijst naar een andere zorgverlener, medicijnen voorschrijft of extern onderzoek laat uitvoeren, dan valt dit wel onder het eigen risico. Is het eigen risico al verbruikt, dan betaalt de zorgverzekering alles. De dekking van de basisverzekering is overal grotendeels hetzelfde, maar de tarieven kunnen flink verschillen. Op ZorgKiezer kun je jouw zorgverzekering vergelijken. Zo vind je eenvoudig en snel de verzekering die het beste bij je past.

Eigen bijdrage vs. eigen risico

Voor sommige zorgsoorten moet je een eigen bijdrage betalen. Dit geldt bijvoorbeeld voor bepaalde medicatie. Bij sommige verzekeraars kun je je aanvullend verzekeren voor vergoeding van deze eigen bijdrage.

Maak je gebruik van zorg waarvoor je een eigen bijdrage moet betalen? Dan moet je eerst dit bedrag betalen. Het resterende bedrag valt onder het verplichte eigen risico. Er geldt geen eigen bijdrage voor een bezoek aan de huisarts. 

Lees meer over: Huisartsen

Eenvoudig zorgverzekering vergelijken en afsluiten
 

Waarom overstappen in 2024 via ZorgKiezer.nl?

  • 100% Onafhankelijk
    Vergelijk zorgverzekering op prijs en inhoud alle 57 verzekeringen
  • Altijd de laagste prijs
    Premies lager dan bij verzekeraar zelf, of gelijk.
  • Overstapgarantie
    Wij zorgen dat je oude verzekering wordt opgezegd
 
Voordat je gaat..
Check nog even
hoeveel je kan besparen
op je fysio!
Check nog even
hoeveel je kan besparen
op je zorgverzekering!
Vergelijk direct