ZorgKiezer

Kosten voor de huisarts

Door: - Leestijd: 1 minuut

Iedereen maakt wel eens gebruik van de huisarts. Sommigen meer dan anderen, maar zitten hier kosten aan verbonden of wordt dit vergoed? 

Je kunt voor de meest uiteenlopende klachten naar de huisarts gaan: een bezoek aan de huisarts is volkomen gratis. De overheid heeft bepaald dat huisartsenzorg onderdeel is van de basisverzekering. Iedereen met een zorgverzekering kan hier gebruik van maken. Voor zorg vanuit de basisverzekering moet normaal gesproken eigen risico betaald worden. Dit geldt niet voor de huisarts. Er is ook geen sprake van een eigen bijdrage.

Bijkomende kosten

De huisartsenzorg is gratis, maar er zijn een aantal situaties die toch tot kosten kunnen leiden. In de volgende situaties betaal je wel eigen risico: wanneer de huisarts je doorverwijst naar een medisch specialist, wanneer je medicijnen krijgt of wanneer er door een derde partij (laboratorium)onderzoek wordt uitgevoerd.

Overstappen van zorgverzekering

Eens per jaar kun je van zorgverzekering overstappen en kiezen voor een ander pakket. De basisverzekering is vastgesteld door de overheid en hier kan je niks in veranderen. De aanvullende zorgverzekering kan je echter zelf kiezen en is niet verplicht. Let goed op welke zorgbehoeften je hebt voordat je een zorgverzekering kiest. Zo voorkom je dat je over- of onderverzekerd bent én weet je zeker dat je niet te veel betaalt. De zorgverzekering vergelijken voor het nieuwe jaar kan weer vanaf half november. 

Lees meer over: Huisartsen

Eenvoudig zorgverzekering vergelijken en afsluiten
 

Waarom overstappen in 2024 via ZorgKiezer.nl?

  • 100% Onafhankelijk
    Vergelijk zorgverzekering op prijs en inhoud alle 66 verzekeringen
  • Altijd de laagste prijs
    Premies lager dan bij verzekeraar zelf, of gelijk.
  • Overstapgarantie
    Wij zorgen dat je oude verzekering wordt opgezegd