ZorgKiezer
020 2611 600
Open tot 19:00
Contact

Hebben alle tandartsen dezelfde tarieven

Door: - Leestijd: 1 minuut

De tarieven voor de tandarts worden door de overheid vastgesteld. Een tandarts of andere mondzorgverlener mag hier niet overeen gaan. Dit zijn maximumtarieven. De prijs mag wel lager zijn, maar vaak zal het maximumtarief gehanteerd worden. 

De prijzen kunnen dus nog steeds onderling verschillen, want niet elke tandarts hanteert het maximum bedrag dat zij mogen vragen voor de behandelingen. De tandartsvergelijker kan ook gebruikt worden om een tandarts in de buurt te vinden als er bijvoorbeeld sprake is van een verhuizing.

Veelgestelde vragen over dit onderwerp

Waarom hebben niet alle tandartsen dezelfde tarieven?

In 2012 is het experiment van minister Schippers van start gegaan. Met dit experiment zijn de tandartstarieven vrijgegeven. Tandartsen mogen hierdoor zelf de tarieven bepalen. De tandartstarieven kunnen erg verschillen, omdat niet elke tandarts dezelfde specialisaties heeft of op dezelfde locatie werkt. Tandartsen vergelijken kan helpen bij het vinden van een voordelige of specifieke tandarts.

Tandartstarieven in Nederland

De tandartstarieven zijn vanaf 1 januari 2012 vrijgegeven. Dit betekent dat tandartsen zelf de tandartstarieven mogen bepalen voor de behandelingen. De tandartstarieven kunnen erg uiteen lopen per tandarts. om erachter te komen of jouw huidige tandarts hele hoge tandartstarieven hanteert, kan je tandartsen vergelijken. De vergelijking geeft meteen een overzicht van tandartsen in de buurt met bijbehorende tandartstarieven.

In 2013 is het experiment gestopt van de vrije tandartstarieven. De tandartsen hebben nu maximum tarieven die zij moeten hanteren. De prijzen kunnen nog steeds verschillen tussen de tandartsen, omdat niet elke tandarts het maximum tarief rekent. Je kan ook de tandartsen vergelijken als je op zoek bent naar een nieuwe tandarts in de buurt.

Lees meer over: Tandartsen

Eenvoudig zorgverzekering vergelijken en afsluiten
 

Waarom overstappen in 2024 via ZorgKiezer.nl?

  • 100% Onafhankelijk
    Vergelijk zorgverzekering op prijs en inhoud alle 57 verzekeringen
  • Altijd de laagste prijs
    Premies lager dan bij verzekeraar zelf, of gelijk.
  • Overstapgarantie
    Wij zorgen dat je oude verzekering wordt opgezegd