Vergoeding van psychiatrische hulp

Zorgverzekering vergelijken »

Psychiatrische hulp wordt verleend als je afwijkende ervaringen hebt in je dagelijkse leven. Het gaat vaak gepaard met lichamelijke en psychische klachten, waardoor je niet goed kunt functioneren en je psychische gezondheid achteruit gaat. Psychiatrische klachten verstoren het bioritme. Het begint vaak met vermoeidheid, je concentratie wordt minder en slaapt slechter. Wanneer een psychiatrisch probleem langdurig aanhoudt is het mogelijk om een depressie te krijgen. Kenmerken van een depressie zijn langdurige vermoeidheid, het krijgen van paniekaanvallen en angstaanvallen, je afsluiten voor je sociale omgeving en van je werk. Je hebt behoefte om je te isoleren van de buitenwereld en wilt met rust gelaten worden. Het voelt vaak als overmacht, want voor je gevoel heb je het zelf niet in de hand.

Vanuit de basisverzekering wordt de zorg voor psychiatrische hulp onder bepaalde voorwaarden vergoed. Medicijnen worden in de meeste gevallen vanuit de basisverzekering vergoed, maar je zorgverzekeraar is hier niet toe verplicht. Met een aanvullende verzekering worden de meeste medicijnen wel vergoed door de verzekeraar. In veel gevallen is het zo dat er een maximumbedrag per jaar wordt vergoed, maar ook dat varieert per verzekeraar. Verdiep je daarom goed in de vergoedingen en vergelijk verschillende verzekeraars die wellicht vanuit de basisverzekering wel het gewenste medicijn vergoeden.

psychiatrische hulp houdt in: Hulp die gericht is op personen die geestelijke problemen hebben en daardoor niet kunnen functioneren.

ONVZ
Vrije Keuze Extrafit Direct verzekerd 11,20
PNOzorg
PNO Beter Direct verzekerd 11,20
Pro Life
Extra Largepolis Wachttijd 69,95
Zilveren Kruis
Aanvullend 4 sterren Wachttijd 56,50
Hulp nodig bij het selecteren van de juiste zorgverzekering? Onze overstapcoaches staan voor u klaar.
Bel naar 020-2611600 of stuur een e-mail naar info@zorgkiezer.nl.