ZorgKiezer
020 2611 600
Open tot 17:30
Contact

Acupunctuur

Door: - Leestijd: 1 minuut

Bij acupunctuur worden er kleine naaldjes geplaatst op specifieke punten op het lichaam. Veel verschillende soorten klachten en aandoeningen kunnen hiermee behandeld worden. Er wordt geen gebruik gemaakt van medicatie of andere middelen. Wil jij gebruik maken van acupunctuur behandelingen dan kun je hiervoor een aanvullende verzekering afsluiten. De voorwaarden verschillen per zorgverzekeraar.

Kiezen van een acupuncturist

Om gebruik te kunnen maken van de vergoedingen in je aanvullende pakket geldt vaak de regel dat de acupuncturist aangesloten moet zijn bij een beroepsvereniging. Als de acupuncturist is aangesloten bij een beroepsvereniging kun jij jezelf ervan verzekeren dat hij of zij gekwalificeerd is en zich houdt aan hygi├źnische voorschriften.

Vergoeding door zorgverzekering

Om te zorgen dat jouw behandelingen acupunctuur worden vergoed door de zorgverzekering heb je een aanvullend pakket nodig. Je hoeft hiervoor geen eigen risico te betalen, omdat het niet onder je basisverzekering valt. 
Kijk voor een compleet overzicht van aanvullende verzekering met een vergoeding voor acupunctuur op ons vergoedingenoverzicht. 

Het kan zijn dat in de aanvullende voorwaarden van de zorgverzekering staat dat er een maximum bedrag per dag of een maximaal percentage van de totale kosten gebruikt kan worden voor de behandelingen. De maximale vergoeding die er geboden wordt voor de behandeling geldt vaak voor alle alternatieve geneeswijzen samen. Dus heb jij bijvoorbeeld een behandeling bij de acupuncturist en bij de homeopaat gehad dan worden de tarieven van deze behandelingen bij elkaar opgeteld en verrekend met de vergoeding in jouw aanvullend pakket.

Zorgverzekering vergelijken

Wil jij in het komende jaar gebruik maken van acupunctuur? Vergelijk dan zorgverzekeringen op ZorgKiezer.nl en stap vanaf half november weer gratis over. 

Lees meer over: Zorgverzekeringen

Eenvoudig zorgverzekering vergelijken en afsluiten
 

Waarom overstappen in 2024 via ZorgKiezer.nl?

  • 100% Onafhankelijk
    Vergelijk zorgverzekering op prijs en inhoud alle 66 verzekeringen
  • Altijd de laagste prijs
    Premies lager dan bij verzekeraar zelf, of gelijk.
  • Overstapgarantie
    Wij zorgen dat je oude verzekering wordt opgezegd