ZorgKiezer

Baby aanmelden bij zorgverzekering

Door: - Leestijd: 1 minuut

Als je baby is geboren moet hij/zij worden aangemeld bij de verschillende instanties en dus ook bij jouw zorgverzekeraar. Vanaf het moment dat je jouw baby hebt aangemeld geldt de zorgverzekering met terugwerkende kracht vanaf de geboorte. Meld je baby wel binnen vier maanden na de geboorte aan, anders moet je eventueel de gemaakte zorgkosten zelf betalen. 

Hoe meld je jouw baby aan bij de zorgverzekeraar? 

Je mag zelf kiezen of je jouw baby aanmeld bij jouw zorgverzekering of die van je partner. Het aanmelden gaat via de website van je zorgverzekeraar of telefonisch. Per zorgverzekeraar kan de methode verschillen, dus controleer bij jouw zorgverzekeraar wat de juiste manier is. Zodra je jouw baby hebt aangemeld moet je goed in de gaten houden of je een polis-blad ontvangt voor jouw baby.

Kinderen gratis meeverzekerd tot 18 jaar. 

Kinderen onder de 18 jaar hoeven geen zorgpremie te betalen. Zij zijn meeverzekerd met het aanvullende pakket dat de ouder heeft. Verstandig is dus om de baby mee te verzekeren met de ouder met het grootste pakket. De basisverzekering is voor jouw kind uitgebreider dan voor jou. Wat zit er extra in het basispakket?

 • De meeste tandheelkundige hulp zoals bijvoorbeeld periodieke controles, verwijderen van tandsteen, verdovingen en het vullen van gaatjes.
 • De eerste 18 behandelingen voor fysiotherapie per jaar. Dit kan nodig zijn als de ontwikkeling van je baby achterloopt.

Dus heb je geen aanvullend voor de tandarts dan hoef je je geen zorgen te maken over de kosten als jouw kind naar de tandarts moet.

Zorgverzekering vergelijken

Wil jij ervoor zorgen dat jouw baby een uitgebreid pakket heeft? Vergelijk dan snel de zorgverzekeringen op ZorgKiezer.nl en stap vanaf half november weer gratis over. 

Lees meer over: Zorgverzekeringen

Eenvoudig zorgverzekering vergelijken en afsluiten
 

Waarom overstappen in 2024 via ZorgKiezer.nl?

 • 100% Onafhankelijk
  Vergelijk zorgverzekering op prijs en inhoud alle 66 verzekeringen
 • Altijd de laagste prijs
  Premies lager dan bij verzekeraar zelf, of gelijk.
 • Overstapgarantie
  Wij zorgen dat je oude verzekering wordt opgezegd