ZorgKiezer

Medische acceptatie

Door: - Leestijd: 1 minuut

Medische acceptatie houdt in dat een zorgverzekeraar jouw zorgkosten gaat inschatten. Bij het afsluiten van een zorgverzekering is elke zorgverzekeraar verplicht je te accepteren voor de basisverzekering. Het maakt voor de basisverzekering niet uit hoe oud je bent, wat je geslacht is of hoe je gezondheid is. Je wordt gegarandeerd aangenomen. Voor een aanvullende zorgverzekering geldt dit echter niet. Voor een aanvullende zorgverzekering kan medische acceptatie gelden. 

Aanvullende zorgverzekering

De medische acceptatie wordt niet meer door veel zorgverzekeraars gehanteerd. De zorgverzekeraars die dat wel doen, bekijken voordat je wordt geaccepteerd welke zorgkosten je nu maakt, je in het verleden hebt gemaakt en of je deze in de toekomst zal gaan maken. De zorgverzekeraar bepaalt dan of er een grote kans is dat er veel zorgkosten gemaakt gaan worden. Vinden zij het risico te groot dan kan het zijn dat de zorgverzekeraar je niet accepteert voor de aanvullende zorgverzekering. 

Aanvullende tandartsverzekering

Voor een aanvullende tandartsverzekering zijn er meer zorgverzekeraars die aan medische acceptatie doen. Zij willen dan eerst weten hoe je gebit er aan toe is voordat ze je accepteren. Vaak wordt dit bepaald aan de hand van een vragenlijst die moet worden ingevuld. In sommige gevallen moet er ook een verklaring van de tandarts komen. Het is belangrijk dat de vragenlijst naar waarheid wordt ingevuld, anders kan de zorgverzekeraar er alsnog voor kiezen om de zorgkosten niet te vergoeden. 

Zorgverzekering vergelijken

Op ZorgKiezer kan je zorgverzekeringen vergelijken en kan je meteen zien of er sprake is van medische acceptatie. Heb je een vraag over de zorgverzekering 2024 of wil je hulp bij het overstappen? Ons team van zorgcoaches is telefonisch bereikbaar op 020 261 16 00.

Lees meer over: Zorgverzekeringen

Eenvoudig zorgverzekering vergelijken en afsluiten
 

Waarom overstappen in 2024 via ZorgKiezer.nl?

  • 100% Onafhankelijk
    Vergelijk zorgverzekering op prijs en inhoud alle 57 verzekeringen
  • Altijd de laagste prijs
    Premies lager dan bij verzekeraar zelf, of gelijk.
  • Overstapgarantie
    Wij zorgen dat je oude verzekering wordt opgezegd