ZorgKiezer
020 2611 600
Open tot 17:00
Contact

Vergoeding ADHD medicatie

Door: - Leestijd: 1 minuut

De bekendste medicijnen voor ADHD zijn Concerta, Strattera en Ritalin. Deze medicijnen kunnen helpen bij de behandeling van ADHD. De afkorting staat letterlijk voor Attention Deficit Hyperactivity Disorder. De aandoening is niet te genezen maar wel te beheersen met bijvoorbeeld de hierboven genoemde medicijnen.

Aanvullende verzekering voor ADHD-medicatie

Om ADHD-medicatie voor 100% vergoed te krijgen, kies je voor een aanvullende zorgverzekering. Niet elke zorgverzekeraar heeft een volledige vergoeding. Bij de meeste zorgverzekeraars dien je een eigen bijdrage te betalen voor een vergoeding. 

Medische acceptatie

Een aantal aanvullende zorgverzekeringen met een vergoeding voor ADHD medicijnen hanteren een medische selectie. Dit houdt in dat je een gezondheidsverklaring moet invullen en op basis daarvan geaccepteerd wordt voor de vergoeding of niet.

Top 3 verzekeringen met vergoeding ADHD medicijnen

Wij van ZorgKiezer.nl hebben voor je uitgezocht bij welke aanvullende zorgverzekeringen je met ADHD gegarandeerd geaccepteerd wordt. Hieronder vind je een handig overzicht voor vergoedingen tot € 250,-.  

Vergelijk verzekeraars voor vergoeding ADHD medicatie »

Wanneer je ADHD medicatie in beperkte mate gebruikt, zijn er ook andere zorgverzekeraars die in aanmerking kunnen komen. Kijk voor een volledig overzicht van alle aanvullende zorgverzekeringen die een vergoeding bieden voor Concerta op het vergoedingenoverzicht voor ADHD medicijnen.

Vergoedingen ADHD medicatie

Bekijk de vergoeding voor Strattera
Bekijk de vergoeding voor Concerta

Hulp nodig?

Heb je een vraag over een speciale vergoeding of over de zorgverzekering? Bel ons op het telefoonnummer 020 261 16 00 en wij hebben je graag met vergelijken!

Lees meer over: Zorgverzekeringen

Eenvoudig zorgverzekering vergelijken en afsluiten
 

Waarom overstappen in 2024 via ZorgKiezer.nl?

  • 100% Onafhankelijk
    Vergelijk zorgverzekering op prijs en inhoud alle 57 verzekeringen
  • Altijd de laagste prijs
    Premies lager dan bij verzekeraar zelf, of gelijk.
  • Overstapgarantie
    Wij zorgen dat je oude verzekering wordt opgezegd
 
Voordat je gaat..
Check nog even
hoeveel je kan besparen
op je fysio!
Check nog even
hoeveel je kan besparen
op je zorgverzekering!
Vergelijk direct