ZorgKiezer

Vergoeding ouderenzorg

Door: - Leestijd: 1 minuut

Ouderen zijn een groot deel van onze samenleving. We worden met z'n allen steeds ouder. Door deze vergrijzing worden ook steeds meer mensen op een bepaald moment afhankelijk van zorg.

De meeste ouderenzorg wordt vergoed vanuit de basis zorgverzekering. In een gewoon verzorgingstehuis en verpleegtehuis (AWBZ-instellingen) krijg je de meeste zorg- en verblijfskosten vergoed. Voor deze zorg betaal je echter wel een eigen bijdrage. Dit geldt niet voor particuliere verzorg- en verpleegtehuizen. Hiervoor betaal je de kosten zelf. 

Het is verstandig om goed te kijken naar de vergoedingen van aanvullende zorg. Voor vergoeding van bijvoorbeeld bepaalde medicatie, gehoorapparaten en fysiotherapie kun je je aanvullend verzekeren. Je kunt onder andere kiezen voor aanvullende pakketten speciaal gericht op 50-plussers. Kijk voor een overzicht van de vergoedingen op ZorgKiezer.nl.

Alle aanvullende zorgverzekeringen »

Gratis hulp nodig bij vergelijken en afsluiten?

Heb je een vraag over bepaalde vergoedingen of over de zorgverzekering 2019? Bel ons op het telefoonnummer 020 261 16 00. Er staat een team van overstapcoaches klaar om je vragen te beantwoorden en eventueel voor jou de overstap te regelen. 

Lees meer over: Zorgverzekeringen

Eenvoudig zorgverzekering vergelijken en afsluiten
 

Waarom overstappen in 2024 via ZorgKiezer.nl?

  • 100% Onafhankelijk
    Vergelijk zorgverzekering op prijs en inhoud alle 66 verzekeringen
  • Altijd de laagste prijs
    Premies lager dan bij verzekeraar zelf, of gelijk.
  • Overstapgarantie
    Wij zorgen dat je oude verzekering wordt opgezegd