ZorgKiezer

Welke zorgpolissen zijn er in 2023?

Door: - Leestijd: 2 minuten

Wil jij een zorgverzekering kiezen voor 2023? Let dan ook goed op welke zorgpolis het beste bij jou past. Iedereen heeft andere zorgbehoeftes en daarom is het verstandig om uit te zoeken welke polis geschikt is voor jou. Op ZorgKiezer laten we jou alle polissen zien en helpen we jou bij het vinden van de beste zorg.

 • Naturapolis
 • Restitutiepolis
 • Naturapolis met beperkte contractering (budgetpolis)
 • Combinatiepolis

Naturapolis

Met een naturapolis heb je ruime keuze uit zorgaanbieders. Je kunt terecht bij alle zorgverleners, ziekenhuizen en klinieken die gecontracteerd zijn met de zorgverzekeraar. Dit is de gecontracteerde zorg. Ga jij wel naar een zorgaanbieder die niet gecontracteerd is? Dan moet je een eigen bijdrage betalen voor de zorg die je ontvangt. De zorgpremie is lager dan de zorgpremie voor een restitutiepolis. 

Restitutiepolis

Met een restitutiepolis heb je een volledig vrije keuze uit ziekenhuizen en zorgverleners. Het maakt dus niet uit naar welk ziekenhuis, welke apotheek of welke fysiotherapeut je gaat. Je zorgkosten worden vergoed. Bij zorg die niet is gecontracteerd, schiet je de rekening voor en stuur je de factuur naar de zorgverzekeraar. Die wordt dan volledig vergoed. 

Naturapolis met beperkte contractering (budgetpolis)

Een naturapolis met beperkte contractering (budgetpolis) is een zorgverzekering waarbij de verzekerde bij een beperkt aantal zorgverleners en ziekenhuizen terecht kan met een volledige vergoeding. Bij gecontracteerde zorgverleners wordt dus wel het volledige bedrag vergoed, maar bij niet gecontracteerde zorg betaal je een deel van de zorg zelf. Dit bedrag kan hoger zijn dan bij de reguliere naturapolis. Vaak wordt dit door zorgverzekeraars zoals Zilveren Kruis niet meer een budgetpolis genoemd, maar aangeduid als 'selectief' of 'basis budget'.

Combinatiepolis

Deze polis is een combinatie tussen de restitutiepolis en de naturapolis. Voor sommige zorgvormen heb je volledige vrije keuze en 100 procent vergoeding, ook bij niet-gecontracteerde zorg. Voor andere zorgvormen is er sprake van een ruime keuze en een lagere vergoeding bij niet-gecontracteerde zorg. Met andere woorden, voor sommige zorgvormen heeft de patiënt volledig vrije artsenkeuze en 100 procent vergoeding van het gemiddeld gecontracteerde tarief voor niet-gecontracteerde zorg. Er kan een eigen bijdrage worden gevraagd voor niet-gecontracteerde zorg, omdat de zorgaanbieder een hoog tarief hanteert. 

Zorgpolis vergelijken 2020

Het vinden van de meeste geschikte zorgpolis begint bij het bedenken welke zorg je nodig denkt te hebben in 2020. Wil je alleen een basisverzekering of heb je ook aanvullende verzekeringen nodig? Voor bijvoorbeeld een vergoeding voor de tandarts, alternatieve geneeswijzen of de fysiotherapeut heb je een aanvullende verzekering nodig. Weet je wat jij wilt, dan kun je dit aangeven in onze zorgvergelijker. Zo kunnen wij jou een overzicht geven van geschikte zorgpolissen. 

Besparen op je zorgpolis 2023

Je kunt de verschillende zorgpolissen vergelijken op zorgpremie (prijs), vergoeding en service. Wanneer je gaat vergelijken, zie je dat de prijzen behoorlijk kunnen verschillen. Wij laten je de meest geschikte zorgpolissen zien op basis van prijs. Je ziet als eerste de meeste goedkope polissen. Wanneer jij je zorgpolis afsluit op ZorgKiezer kun je tot 12% korting krijgen op je zorgpremie.

Wil je echt de goedkoopste zorgpolis, bekijk dan ons overzicht van goedkoopste zorgverzekeringen. Wil je nog minder premie betalen, dan kun je er voor kiezen om het eigen risico te verhogen. Hoe hoger het eigen risico, hoe lager de zorgpremie. Houd dan wel rekening met de kosten die je maakt als je zorg nodig hebt die uit de basisverzekering wordt vergoed. 

Zorgpolis afsluiten via ZorgKiezer

Je kan eenvoudig je zorgpolis bij ons afsluiten. Binnen twee minuten kan het geregeld zijn. We hebben een aantal gegevens van je nodig. Wanneer jij je polis bij ons afsluit, wordt de huidige zorgverzekering stopgezet.

Vragen of hulp nodig?

Voor vragen of hulp, bel ons op het telefoonnummer 020 261 16 00. Een team van zorgspecialisten staat klaar om je te helpen.

Lees meer over: Zorgverzekeringen

Eenvoudig zorgverzekering vergelijken en afsluiten
 

Waarom overstappen in 2024 via ZorgKiezer.nl?

 • 100% Onafhankelijk
  Vergelijk zorgverzekering op prijs en inhoud alle 66 verzekeringen
 • Altijd de laagste prijs
  Premies lager dan bij verzekeraar zelf, of gelijk.
 • Overstapgarantie
  Wij zorgen dat je oude verzekering wordt opgezegd