ZorgKiezer

Ziekteverzekering vergelijken

Door: - Leestijd: 3 minuten

Met ziekteverzekering vergelijken kun je een hoop geld besparen op je zorgpremie. Het vergelijken is niet alleen van belang om te besparen op je zorgkosten. Het is ook belangrijk dat je een ziektekostenverzekering afsluit die past bij jouw zorgbehoefte.

In onze zorgvergelijker kun je jouw wensen aangeven en vervolgens kun je de verschillende verzekeringen met elkaar vergelijken. Misschien ben je alleen op zoek naar een basisverzekering? De dekking van een basisverzekering is bij elke zorgverzekeraar hetzelfde, het verschil zit hem in de premie. 

Wat is een ziekteverzekering?

Een ziekteverzekering, ook wel bekend als een zorgverzekering of ziektekostenverzekering, is een verzekering die de kosten van medische zorg dekt. Het doel van een ziekteverzekering is om individuen financiële bescherming te bieden tegen hoge medische kosten die kunnen ontstaan door ziekte, ongevallen of andere gezondheidsproblemen.

Iedereen die in Nederland woont of werkt is verplicht om tenminste een ziekteverzekering te hebben. De basis verzekering is een wettelijk vastgesteld pakket dat door de zorgverzekeraars wordt aangeboden. De basis ziekteverzekering is bij elke aanbieder hetzelfde en zorgt voor een dekking van de basis zorg. Wanneer je alleen een basispakket afsluit voor 2024, is het belangrijk om te controleren of het voldoende is voor jouw zorgbehoeften. Het basispakket dekt volgens de overheid de noodzakelijke zorg. 

Waarom ziekteverzekering vergelijken?

Het vergelijken van een ziekteverzekeringen kan veel voordelen met zich mee brengen, zoals het vinden van de beste dekking tegen de laagste premie en kun je zien welke verzekeraar de beste prijs-kwaliteitverhouding biedt. Daarnaast kun je ook de verschillende dekkingen en voorwaarden vergelijken om ervoor te zorgen dat je de juiste dekking hebt voor jouw specifieke behoeften.

Een ander voordeel van het vergelijken van ziekteverzekeringen is dat je gemakkelijk kunt zien welke extra voordelen er worden aangeboden. Sommige verzekeraars bieden bijvoorbeeld extra dekking voor alternatieve geneeswijzen, tandheelkundige zorg of fysiotherapie. Door dit soort extra's te vergelijken, kun je een verzekering vinden die beter past bij jouw gezondheidsbehoeften.

Daarnaast kan het vergelijken van ziekteverzekeringen ook leiden tot besparingen op de premie. Door te kijken naar verschillende verzekeraars en hun aanbiedingen, kun je mogelijk een verzekering vinden die goedkoper is dan je huidige verzekering. Dit kan vooral gunstig zijn als je huidige verzekering steeds duurder wordt of als je ontevreden bent over de dekking die je ontvangt.

Waar op letten bij het vergelijken van een ziekteverzekering?

Wil je graag een ziektekostenverzekering vergelijken? Dan is het belangrijk om op een aantal belangrijke punten te letten, namelijk: 

 • Dekking
  Kijk naar de dekking van de zorgverzekering. Welke medische kosten worden vergoed en tot welk bedrag? Zijn er beperkingen of uitsluitingen waar je rekening mee moet houden?
 • Premie:
  Vergelijk de premies van verschillende ziektekostenverzekeringen. Let hierbij niet alleen op de maandelijkse premie, maar ook op eventuele eigen risico's en bijdragen.
 • Eigen risico:
  Bekijk het eigen risico dat van toepassing is op de ziektekostenverzekering. Hoe hoog is het eigen risico en wat zijn de gevolgen hiervan voor de premie?
 • Aanvullende verzekeringen: 
  Controleer of de ziektekostenverzekering aanvullende verzekeringen aanbiedt die passen bij jouw behoeften. Denk hierbij aan tandarts, fysiotherapie of alternatieve geneeswijzen.
 • Netwerk van zorgverleners: 
  Onderzoek welke zorgverleners gecontracteerd zijn bij de ziektekostenverzekering. Is er voldoende keuze in ziekenhuizen, huisartsen en specialisten in jouw regio?
 • Voorwaarden en polis: 
  Lees de voorwaarden en polis van de ziektekostenverzekering goed door. Let op eventuele uitsluitingen, beperkingen en specifieke regels.

Door deze punten in overweging te nemen, kun je een weloverwogen keuze maken bij het vergelijken van ziektekostenverzekeringen. Het is belangrijk om een verzekering te kiezen die past bij jouw persoonlijke situatie en behoeften. 

Hoe vind ik de beste ziekteverzekering?

De beste zorgverzekering is het pakket wat aansluit op jouw wensen en zorgbehoeften. Wanneer je op zoek gaat naar de beste verzekering voor jouw situatie is het belangrijk om met een aantal dingen rekening te houden voordat je gaat overstappen:

Realiseer welke zorg je nodig hebt: Maak een lijst van jouw specifieke gezondheidsbehoeften. Denk aan zaken als regelmatige doktersbezoeken, specialistische zorg, medicijnen, tandheelkundige zorg en enige vorm van preventieve zorg die je nodig hebt.

Controleer of de zorg die je nodig hebt wordt vergoed door de basisverzekering: Vergelijk verschillende ziekteverzekeringen op basis van de dekking die ze bieden. Let op wat wel en niet gedekt is, en zorg ervoor dat de verzekering de specifieke zorg dekt die je nodig hebt. Controleer ook de maximale vergoedingen en de limieten van de dekking.

Netwerk van Zorgverleners:
Controleer of de zorgverleners die je wilt bezoeken deel uitmaken van het netwerk van de verzekeraar. Sommige verzekeringen hebben strikte regels over het zien van zorgverleners buiten hun netwerk, wat je kosten kan verhogen als jouw arts niet wordt gedekt.

Kies het juiste eigen risico: 
Overweeg hoeveel je bereid bent te betalen als eigen risico en eigen bijdrage. Een hoger eigen risico betekent doorgaans lagere maandelijkse premies, maar hogere kosten als je zorg nodig hebt. Kies een balans die past bij jouw budget.

Aanvullende zorgverzekering: 
Overweeg of je extra voordelen nodig hebt, zoals dekking voor tandheelkundige zorg, alternatieve geneeswijzen, of dekking in het buitenland. Deze voordelen kunnen verschillen tussen verschillende ziekteverzekeringen.

Zorgverzekering vergelijken

Wil je gemakkelijk en snel de beste en goedkoopste zorgverzekering vinden? Gebruik dan onze handige vergelijker. Op basis van jouw ingevulde zorgwensen worden de goedkoopste zorgverzekeringen getoond die daar het beste op aansluiten. Vergelijk nu!

Door zorgverzekeringen te vergelijken zie je snel wat de zorgpremies van de verschillende zorgverzekeraars zijn. Sluit gemakkelijk een zorgverzekering af en profiteer van een lagere zorgpremie. Wil je hier hulp bij? Dan kun je ons gratis bereiken op telefoonnummer 020 2611 600. Ons team van zorgspecialisten staat klaar om je te helpen.

Lees meer over: Zorgverzekeringen

Eenvoudig zorgverzekering vergelijken en afsluiten
 

Waarom overstappen in 2024 via ZorgKiezer.nl?

 • 100% Onafhankelijk
  Vergelijk zorgverzekering op prijs en inhoud alle 57 verzekeringen
 • Altijd de laagste prijs
  Premies lager dan bij verzekeraar zelf, of gelijk.
 • Overstapgarantie
  Wij zorgen dat je oude verzekering wordt opgezegd
 
Voordat je gaat..
Check nog even
hoeveel je kan besparen
op je fysio!
Check nog even
hoeveel je kan besparen
op je zorgverzekering!
Vergelijk direct