ZorgKiezer

Zorgverzekering orthodontie

Door: - Leestijd: 1 minuut

Een orthodontist houdt zich bezig met het rechtzetten van tanden, vaak door middel van een beugel. Voor zowel mensen onder als boven de 18 jaar wordt het zetten van een beugel niet vergoed vanuit de basisverzekering. Orthodontie is een zorg die veel mensen nodig hebben, er zijn daarom ook veel aanvullende verzekeringen voor het laten plaatsen van een beugel. 

Kosten orthodontie 2020

De kosten voor het plaatsen van een beugel verschilt per leeftijdscategorie. 

Orthodontie onder de 18

De kosten voor een beugel voor kinderen onder de achttien zijn afhankelijk van de lengte van de behandeling en het soort beugel. Gemiddeld komt dit neer op € 1.500,- per jaar. Met een aanvullende verzekering kun je je hier goed voor verzekeren. 

Kijk bij het vergelijken van verzekeringen wel naar de voorwaarden want bij sommige zorgverzekeraars geldt er een wachttijd. Een wachttijd betekent dat je de genoemde periode geen gebruik kan maken van de vergoeding. 

Bijvoorbeeld: de wachttijd voor orthodontie onder de 18 jaar is een jaar. Dan kan je in het eerste jaar geen beroep doen op deze vergoeding. Pas in het tweede jaar dat je verzekerd bent, kan je een beroep doen op de vergoeding voor orthodontie.

Vergelijk vergoedingen orthodontie tot 18 »

Orthodontie boven de 18 

De kosten voor een beugel voor volwassenen kunnen aardig oplopen. Zorgverzekeraars stellen daarom ook strenge eisen om toegelaten te worden tot een pakket met orthodontie. Ben je boven de achttien jaar en heb je een beugel of andere correctie nodig? Je kunt je aanvullend verzekeren voor orthodontie. Kijk bij het vergelijken van verzekeringen goed naar de voorwaarden, bijvoorbeeld wat de maximale vergoeding is en of alles of slechts een deel van je orthodontie-behandeling vergoed wordt.

Vergelijk vergoedingen orthodontie boven de 18 »

Aanvullende orthodontie verzekeringen 2020

Op ZorgKiezer kun je eenvoudig de aanvullende verzekeringen met elkaar vergelijken. Vergelijk ze met elkaar op dekking, service en kwaliteit.

Hulp nodig?

Hulp nodig bij het vergelijken of afsluiten van je zorgverzekering 2020? Onze overstap coaches helpen je graag via 020-2611-600!

Lees meer over: Zorgverzekeringen

Eenvoudig zorgverzekering vergelijken en afsluiten
 

Waarom overstappen in 2022 via ZorgKiezer.nl?

  • 100% Onafhankelijk
    Vergelijk zorgverzekering op prijs en inhoud alle 70 verzekeringen
  • Altijd de laagste prijs
    Premies lager dan bij verzekeraar zelf, of gelijk.
  • Overstapgarantie
    Wij zorgen dat je oude verzekering wordt opgezegd