Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

Zorgkiezer bij GoedNieuws vandaag: Eindejaarsdrukte bij zorgverleners

ZorgKiezer bij GoedNieuws Vandaag

Op 1 december is ZorgKiezer geïnterviewd door GoedNieuws Vandaag over de eindejaarsdrukte bij zorgverleners. Zo denken veel mensen nog het maximale uit hun zorgverzekering te halen door nog naar een tandarts, opticien of audicien te gaan. Doordat veel mensen dit doen, is het traditioneel druk bij de zorgverleners.

Peter Ruys:

“Alles wordt steeds duurder en mensen zijn bewust bezig met geld en waar ze nog wat kunnen besparen. Hierdoor is het dit jaar drukker dan andere jaren bij zorgverleners.”

Elk jaar minimaal €385 kwijt aan zorg

In 2024 heb je weer te maken met een verplicht eigen risico. Hierdoor ben je minimaal €385 kwijt aan zorg uit de basisverzekering. Als jij binnenkort naar een zorgverlener moet, kan het hierdoor voordeliger zijn om nog in 2023 te gaan. Wanneer je het eigen risico voor 2023 al hebt verbruikt, is een bezoek aan een zorgverlener in sommige gevallen gratis. In 2024 betaal je hiervoor weer €385 eigen risico.

Nog vergoeding over in je zorgverzekering

Als je het afgelopen jaar een aanvullende verzekering had voor bijvoorbeeld de tandarts of fysiotherapie, dan kan je nog vergoeding over hebben in je zorgverzekering. Je kan voor het einde van het jaar proberen deze vergoeding nog op te gebruiken door nog een afspraak te maken bij je zorgverlener. Mocht je nog veel vergoeding over hebben, dan kan het ook handig zijn om te overwegen of je deze zorg volgend jaar wel mee moet verzekeren.

Doordat mensen meer dan ooit bezig zijn met besparen, is er een eindejaarsdrukte bij zorgverleners.

Tip voor je zorgverzekering in 2024

In de studio van GoedNieuws vandaag worden nog tips gegeven voor het kiezen van een zorgverzekering. Zo krijg je korting wanneer je kiest voor een hoger eigen risico. Ook is het goed om kritisch te kijken naar je tandartsverzekering. Wanneer je verwacht in 2024 slechts één keer naar de tandarts te gaan, kan je dit beter uit je eigen zak betalen. Ook kan het zijn dat je dubbel verzekerd bent, doordat je al een buitenlanddekking hebt met je reisverzekering. Hierdoor heb je geen buitenlanddekking nodig bij je zorgverzekering.

Het is nog t/m 31 december mogelijk om over te stappen van zorgverzekering. Bij ZorgKiezer kan je eenvoudig je wensen invullen en heb je binnen enkele minuten de zorgverzekering voor 2024 die het beste bij je past.

Laatste update op 1 december 2023 – 19:44 door Claire Langenhoff.

Reacties op “Zorgkiezer bij GoedNieuws vandaag: Eindejaarsdrukte bij zorgverleners

  1. Ik ben bij OHRA aanvullend Minaal en betaal meer als € 170,- er komt een tijd doen de Mensen
    Afstand van hun Verzekeringen Waarom de Eigen bij dragen Vroeger betaalde je € 45,- al in en daar zat alles in Mogelijk wil de overhead de Bevolking zo snel mogelijk uit roeien op zijn zacht
    gezegd

    Nederland is Corrupt geworden

    1. Dat heb ik ook al een tijdje geleden gezegd over dat ze corrupt zijn in Nederland! Je vraag je af waarvoor je bent verzekerd als bij de apotheek de medicijnen moet betalen!

      1. als je veel medizijnen gebruikt en veel daarvan xelf moet betalen .althans dit was bij mijn vrouw die had copd dit was wel 5 jaar geleden zi kreeg een vergoeding eenmalig per jaar
        nongeveer 400 euro dat dekte wat we zelf moesten betalen ze is overleden dus het fijne weet ik ook niet meer

  2. Zijn jullie trots op dit item? Volgens mij wordt directeur Peter terecht gewezen op zijn woorden ‘dan is het gratis’. Dat zeg je natuurlijk niet.

    1. Lisette,

      Hoeveel zorgverzekeraars zijn er nu?
      En AL die directeuren hebben een eigen kantoor plus personeel en een riant salaris!

      Wordt tijd dat dit stopt!

  3. Henk,de premie zorgverzekering is voor mij niet meer te betalen!
    ik heb alleen een A.O.W van €1378,21 per maand huur is €581,06
    zorgverzekering €160,08
    gas en electra 147,00
    huisverzekeringen 43,07
    water €18
    er blijft voor mij en zoon nog geen €400 per maand over!
    we eten 4xper week brood geen geld voor overige boodschappen 1x per week vlees
    bijna geen waardig leven meer!

    1. Beste Henk, naar mijn beste weten heb je recht op huur- en zorgtoeslag? Ik praat hiermee niet je problemen goed, maar wellicht brengt het wat verlichting.
      Vrgr Jans

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2023 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344