Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

Welke zorgverzekeringen verdwijnen in 2024?

Elk jaar is het opnieuw de vraag welke zorgverzekeringen ermee stoppen en welke blijven bestaan. Stopt jouw zorgverzekeraar ermee? Dan word je overgezet naar een andere polis, dat is binnen hetzelfde concern. Dit is vaak niet de goedkoopste optie. In dit artikel vind je alle informatie rondom de zorgverzekeringen in 2024.

Welke zorgverzekeringen stoppen in 2024?

Per 1 januari 2024 verdwijnen de volgende zorgverzekeringen:

Jaaah

Een van de verzekeringen die er volgend jaar mee stopt is Jaaah. Jaaah is onderdeel van ONVZ en gaat volgend jaar verder onder de naam ONVZ Bewuste Keuze.

Je kunt tot 1 januari 2024 jouw zorgkosten blijven declareren zoals je gewend bent, In het nieuwe jaar wordt de naamsverandering automatisch ingevoerd.

In 2023 betaalden de klanten van Jaaah €130,90 premie per maand, in 2024 betaal je aan maandelijkse premie voor ONVZ Bewuste Keuze €142,90.

Ditzo

Ditzo liet begin 2023 al weten dat ze verder ging onder de naam: ik kies zelf van a.s.r. Veel meer dan de naam verandert er niet. Als klant zal je voortaan naar de website van asr.nl moeten navigeren als je inzicht wil in je huidige verzekering, contact wil opnemen met de klantenservice of wijzigingen wil aanbrengen aan je huidige verzekering. Ook de Ditzo app wordt vervangen. Je krijgt daar vanzelf een bericht over als je de app gebruikt.

In 2023 betaalden klanten van Ditzo €128,95 per maand, in 2024 betaal je als klant voor a.s.r. ik kies zelf €141,50.

CZ Zorgkeuzepolis

In 2024 wordt de restitutiepolis ‘Zorgkeuzepolis’ van CZ vervangen door de combinatiepolis ‘Zorgvariatiepolis’. Als klant heeft dit invloed op de vergoeding van niet-gecontracteerde zorgverleners bij wijkverpleging en bij GGZ. Ga je naar een zorgverlener zonder contract, dan krijg je hier maximaal 85% vergoeding voor op basis van het tarief van de zorgverleners mét een contract. Voor de andere zorgverleners zonder contract, krijg je wel 100% vergoeding.

Als klant krijg je automatisch bericht van de verzekeraar met een voorstel voor een nieuwe verzekering en de daarbijbehorende premie.

In 2023 betaalden klanten van CZ voor de Zorgkeuzepolis €149,- in 2024 betalen klanten voor de Zorgvariatiepolis €159,-

Zilveren Kruis Basis Exclusief

De Basis Exclusief Polis verandert per 1 januari van een restitutiepolis naar een combinatiepolis. Met de combinatiepolis krijg je bij alle ziekenhuizen een vergoeding tot maximaal 100% van het tarief dat redelijk is op de markt of volgens de wet is vastgesteld. Met de nieuwe combinatiepolis wijzigt de vergoeding voor wijkverpleging en GGZ. Daarvoor krijg je maximaal 85% vergoeding van het gemiddeld gecontracteerde tarief als je gebruikt maakt van een zorgverlener zonder contract.

In 2023 betaalden klanten van het Zilveren Kruis voor de Basis Exclusief Polis €152,75 per maand, in 2024 is dit €161,75.

Stad Holland

In 2024 verandert de basisverzekering van Stad Holland van een restitutiepolis naar een combinatiepolis. Dit komt door de ontwikkeling van de kosten in de GGZ en de wijkverpleging. In het volgende jaar zal Stad Holland 75% van het NZa-tarief vergoeden voor niet-gecontracteerde zorgverleners in de GGZ en wijkverpleging. Voor alle andere zorg bij zorgverleners zonder contract, zal nog steeds de volledige vergoeding tot het marktconforme tarief worden verstrekt.

In 2023 betaalden klanten van Stad Holland voor de basisverzekering €140,75 per maand, in 2024 is dit €155,25

Gewoon ZEKUR Zorg

In 2024 verandert de budgetpolis Gewoon ZEKUR Zorg in een naturapolis, Gewoon ZEKUR Zorg Basis. Iedereen die op het moment de budgetpolis heeft, krijgt automatisch de naturapolis. De Gewoon ZEKUR Zorg Plus is de combinatiepolis van ZEKUR. Ook bij deze combinatiepolis krijg je volgend jaar voor wijkverpleging en GGZ geen volledige vergoeding als er geen contract is. Je krijgt hier 90% van het gemiddeld gecontracteerde tarief als je gebruikt maakt van een niet gecontracteerde zorgverlener.

In 2023 betaalden klanten voor de budgetpolis Gewoon ZEKUR Zorg €122,95 in de maand, in 2024 is dit €147,30 voor de Gewoon ZEKUR Zorg Basis naturapolis.

Pro Life

In april van dit jaar liet Pro life al weten dat ze van naam gingen wisselen. Per 1 september 2023 is de naam Pro Life vervangen door de naam De christelijke zorgverzekeraar. Er verandert verder eigenlijk niks binnen de zorgverzekeraar. Klanten van Pro Life hebben inmiddels al bericht ontvangen over de wijziging van de naam. De website en de app zijn aangepast. Als klant kan je gewoon gebruik maken van de bestaande services.

In 2023 betaalde klanten van Pro Life voor de basisverzekering €131,95 per maand, in 2024 betaal je bij De christelijke zorgverzekeraar €140,45 per maand.

Welke zorgverzekeraars zijn er in 2024?

Door de vele wijzigingen binnen de zorgverzekeringen zijn er in 2024 nog 10 zorgconcerns en zo’n 30 verzekeraars op de markt. Op ZorgKiezer.nl kan je maar liefst 57 zorgverzekeringen vergelijken.

Zorgverzekering vergelijken

Wil je weten welke zorgverzekering het beste bij jouw budget past? Start dan direct met zorgverzekering vergelijken. Op basis van premies, dekkingen, polisvoorwaarden en jouw zorgbehoeftes wordt er een lijst getoond van de zorgverzekeringen die het beste bij je passen.

Heb je hulp nodig bij het vergelijken? Dan kun je gratis contact met ons opnemen via het telefoonnummer 020 2611 600. Er staat een team van zorgspecialisten voor je klaar. Zij helpen je verder met alle vragen.

Laatste update op 1 december 2023 – 14:58 door Fabian Clemens.

Reacties op “Welke zorgverzekeringen verdwijnen in 2024?

  1. Iedereen doorloopt tijdens zijn leven meerdere levensfasen. Het zou mooi zijn wanneer er een basis verzekering zou zijn voor elke levensfase met overeenkomstig de levensfase de juiste dekking.
    Daarna kun je per levensfase een set aanvullende paketten definieren

  2. Dat zou idd zo moeten zijn want dat ik op 65 jarige leeftijd nog moet betalen voor kraamzorg is natuurlijk belachelijk!
    Ik roep al 20 jaar om zo’n dergelijke regeling of verzekering maar tot nu toe was het alleen bij FBTO (gedeeltelijk) zo dat je modules aan of uit kan/kon zetten maar óók daar zijn de voorwaarden flink aangepast en uiteraard WÉÉR ten koste van het volk! Bedankt Nederland, goed bezig!!! NOT 😡

    1. helemaal kotsziek word je van alle regeltjes uitzonderingen je ziet door het bos niet meer wat wel of wat niet rekening hier rekening daar nee dit niet nee meneer en steeds roepen ze in denhaag dat het zo niet langer kan voor velen mensen maar het gaat gewoon door zak maar door het ijs dan moet je eerst onder het ijs bellen of je redding wel of niet vergoed word

  3. Alle zorgverzekeringen opheffen en weer terug naar het oude en vertrouwde Ziekenfonds, werkte toch goed. Nu kan je door de bomen en de honderden verschillende regels het bos niet meer zien. Wat zou er veel geld over blijven als al die directeuren en aandeelhouders niet meer betaald worden, maar een directie….en controle door de overheid.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2023 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344