Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

Zorgverzekering samen of apart: wat is het voordeligst?

Iedereen die in Nederland woont of werkt, is verplicht een basisverzekering af te sluiten, ook kinderen. Je kunt er als gezin voor kiezen om samen op één polis bij dezelfde verzekeraar verzekerd te zijn, maar dit hoeft niet de verstandigste keuze te zijn. Op deze pagina leggen we je precies uit waarom dit zo is.

Is het goedkoper om samen een zorgverzekering af te sluiten?

Wanneer je een zorgverzekering afsluit, heb je de mogelijkheid om je partner en/of kinderen mee te verzekeren. De opties hiervoor verschillen per zorgverzekeraar. Soms sluit je een basispolis af voor het hele gezin, terwijl je ook kunt kiezen voor individuele zorgverzekeringen per persoon.

Er is geen extra korting op de premie wanneer je voor een gezamenlijke zorgverzekering kiest. Er is geen gezinskorting of groepskorting van toepassing. Een gezamenlijke polis is dus niet goedkoper dan wanneer iedereen afzonderlijk een zorgverzekering afsluit.

In sommige gevallen kan het zelfs duurder uitpakken, bijvoorbeeld wanneer jij en je partner dezelfde zorgverzekering hebben maar andere zorg nodig hebben. Jullie kiezen een basisverzekering met aanvullende tandartsverzekering, terwijl alleen je partner die tandartsverzekering nodig heeft. Hierdoor kan het zijn dat je betaalt voor zorg die je eigenlijk niet nodig hebt.

Waarom is een aparte zorgverzekering voordeliger?

Het is verstandiger om apart een zorgverzekering af te sluiten. Een zorgverzekering is namelijk heel persoonlijk. Het is vaak zo dat jij ander soort zorg nodig hebt dan je partner.

Daarnaast kan het ook voordeliger zijn om een aparte zorgverzekering af te sluiten vanwege verschillende dekkingen en premies. Doordat iedereen een eigen zorgverzekering heeft, kunnen jullie  zelf kiezen voor de dekking die het beste past bij jullie persoonlijke situatie en gezondheid. Hierdoor betaal je alleen voor de zorg die je echt nodig hebt en loop je niet het risico om te veel te betalen voor dekkingen die je niet nodig hebt. Daarnaast kunnen jullie afzonderlijk profiteren van eventuele collectieve kortingen op de aanvullende verzekeringen. Ook is het mogelijk om gebruik te maken van gratis extra’s bij je zorgverzekering.

Hoe verzeker je een kind het beste?

Kinderen onder de 18 jaar hoeven geen zorgpremie te betalen. Medische zorg, die onder het basispakket valt, is gratis voor hen. Voor kinderen is de dekking van het basispakket iets uitgebreider dan voor volwassenen. Zo worden tandheelkundige kosten en fysiotherapie (de eerste 9 behandelingen) gewoon vergoed. Bovendien hoeven kinderen geen eigen risico te betalen.

Een pasgeboren baby moet binnen vier maanden worden ingeschreven bij een zorgverzekeraar. Op deze manier is het kind vanaf de geboorte verzekerd. Het is mogelijk om je kind kosteloos mee te verzekeren op je eigen zorgpolis. Het is dan verstandig om het kind mee te verzekeren op de meest uitgebreide polis. Een meeverzekerd kind heeft namelijk dezelfde dekking als de ouder, zelfs als de ouder een aanvullende verzekering heeft.

De basisverzekering is kosteloos voor kinderen. Voor aanvullende verzekeringen voor je kind kan het voorkomen dat je moet bijbetalen; dit is afhankelijk van de zorgverzekeraar.

Zorgverzekering vergelijken?

Wil je weten welke zorgverzekering 2024 het beste bij jouw budget past? Start dan direct met zorgverzekering vergelijken 2024. Op basis van premies, dekkingen, polisvoorwaarden en jouw zorgbehoeftes wordt er een lijst getoond van de zorgverzekeringen die het beste bij je passen.

Heb je hulp nodig bij het vergelijken? Dan kun je gratis contact met ons opnemen via het telefoonnummer 020 2611 600. Er staat een team van zorgspecialisten voor je klaar. Zij helpen je verder met alle vragen.

Laatste update op 29 december 2023 – 09:59 door Fabian Clemens.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2023 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344