ZorgKiezer.nl

Manuele therapie

Door: - Leestijd: 1 minuut

Manuele therapie is een vorm van fysiotherapie. Om hiervoor een vergoeding te krijgen is een aanvullende zorgverzekering nodig. Het aantal behandelingen dat wordt vergoed verschilt per pakket en per zorgverzekeraar. Als je geen pakket hebt bij de zorgverzekering waar dit in valt, moet je de kosten voor manuele therapie zelf betalen. 

Met een aanvullende zorgverzekering voor fysiotherapie krijg je vaak een vergoeding voor manuele therapie. Meestal worden er niet meer dan negen behandelingen vergoed voor manuele therapie, zelfs niet met een zeer uitgebreid pakket. Toch zijn er wel zorgverzekeraars die met een uitgebreid aanvullend pakket meer vergoeden dan negen behandelingen en soms zelfs 100% vergoeding geven. Het is dus belangrijk om van tevoren te bedenken of je veel gebruik gaat maken van manuele therapie. Je kan dan jouw huidige zorgverzekering vergelijken met andere aanbieders. 

Je kan maar eens per jaar overstappen van zorgverzekering en elk jaar wijzigen de vergoedingen en de samenstellingen van de pakketten. Zodra je de nieuwe polis binnen hebt van jouw huidige zorgverzekeraar, kan je deze gaan vergelijken op ZorgKiezer.nl. Je kan hier aangeven welke wensen je hebt voor jouw zorgverzekering in het nieuwe jaar. 

Lees meer over: Fysiotherapeuten

Eenvoudig zorgverzekering vergelijken en afsluiten
 

Waarom overstappen via ZorgKiezer.nl?

  • 100% Onafhankelijk
    Vergelijk op prijs en inhoud alle 55 verzekeringen
  • Altijd de laagste prijs
    Premies lager dan bij verzekeraar zelf, of gelijk.
  • Overstapgarantie
    Wij zorgen dat je oude verzekering wordt opgezegd