ZorgKiezer

Collectieve korting zorgverzekering stopt

21-09-2020 Bron : DGN Publishers (eigen bericht)

De collectiviteitskorting op de zorgverzekering komt aan een eind. Minister Tamara van Ark van Medische Zorg maakte vandaag bekend dat de collectieve korting op de zorgverzekering stopt per 2023. De korting op de zorgverzekering die verzekeraars geven aan groepen is een "sigaar uit eigen doos". 

Een collectieve korting op de zorgverzekering kan je krijgen als je als groep een verzekering afneemt bij een zorgverzekeraar. Dit gebeurt onder andere bij bedrijven die het personeel een specifiek pakket aanbiedt. 

Het lijkt er echter op dat de premie van de zorgverzekering eerst wordt verhoogd waarna een korting wordt op de zorgverzekering voor een bepaalde groep mensen. Eerder werd de maximale korting al verlaagd van 10% naar 5%. Hierdoor gebeurde het dat de collectieve verzekering duurder was dan een reguliere losse zorgverzekering. 

Het is niet zo dat er geen collectieve zorgverzekeringen meer mogen worden aangeboden. Dit is nog wel mogelijk. Alleen vanaf 2023 mag er geen extra korting op de basisverzekering meer worden gegeven via een collectiviteit. 

Een collectieve korting op je zorgverzekering is dus niet altijd het voordeligste aanbod. Benieuwd of je volgend jaar kunt besparen op je zorgverzekering? De zorgverzekering vergelijken is weer mogelijk van 12 november.

Waarom overstappen in 2022 via ZorgKiezer.nl?

  • 100% Onafhankelijk
    Vergelijk zorgverzekering op prijs en inhoud alle 70 verzekeringen
  • Altijd de laagste prijs
    Premies lager dan bij verzekeraar zelf, of gelijk.
  • Overstapgarantie
    Wij zorgen dat je oude verzekering wordt opgezegd