ZorgKiezer

ZorgKiezer verwacht premiestijging van verzekeraars

27-09-2022 Bron : DGN Publishers (eigen bericht)

ZorgKiezer verwacht dat zorgverzekeraars het voorbeeld van DSW zullen volgen. Wij verwachten een premiestijging bij de verzekeraars te zien van zo'n 10 euro per maand meer. 

Vanochtend was ZorgKiezer op Radio 1 te horen over dit onderwerp.

Zorgverzekeraars moeten de premies uiterlijk 12 november bekend maken. De verwachting is dat meerdere verzekeraars met een flinke premiestijging naar buiten komen. Een verhoging van meer dan 10 euro is geen uitzondering. Dat de prijzen zo omhoog schieten, heeft verschillende oorzaken. De stijgende loonkosten, duurdere medicijnen, vergrijzing van de bevolking en de huidige inflatie zijn daar enkele voorbeelden van. Daarbij spelen de financiële naweeën van corona ook een rol. Neem daarbij de afschaffing van de collectieve korting en dan kan het bijna niet anders dat verzekeraars een hoger tarief moeten hanteren voor de zorgverzekering in 2023.

ZorgKiezer verwacht dat mensen op zoek gaan naar manieren om te besparen op de kosten. Zo zullen waarschijnlijk minder mensen een (uitgebreide) aanvullende verzekering afsluiten en het eigen risico verhogen of de premie te verlagen.

Waarom overstappen in 2024 via ZorgKiezer.nl?

  • 100% Onafhankelijk
    Vergelijk zorgverzekering op prijs en inhoud alle 57 verzekeringen
  • Altijd de laagste prijs
    Premies lager dan bij verzekeraar zelf, of gelijk.
  • Overstapgarantie
    Wij zorgen dat je oude verzekering wordt opgezegd
 
Voordat je gaat..
Check nog even
hoeveel je kan besparen
op je fysio!
Check nog even
hoeveel je kan besparen
op je zorgverzekering!
Vergelijk direct