ZorgKiezer

Welke budgetpolissen zijn er in 2024?

Door: - Leestijd: 2 minuten

Zorgverzekeraars bieden verschillende soorten polissen aan. Een naturapolis, een restitutiepolis en een naturapolis met beperkte contractering (budgetpolis). De natura verzekering met beperkte contractering (budgetpolis) is een relatief goedkope zorgverzekering ten opzichte van de reguliere naturapolis. Het verschil zit hem in de keuzevrijheid. Je kunt bijvoorbeeld maar uit een klein aantal ziekenhuizen kiezen en je moet een hoop dingen online regelen. Zorgverzekeraars hanteren de term budgetpolis niet meer, maar worden vaak aangeduid als 'basis budget' of 'selectief'.

Wat is een naturapolis met beperkte contractering (budgetpolis)?

Deze polis is een uitgeklede vorm van de naturapolis waarbij de verzekerde bij een beperkt aantal zorgverleners en ziekenhuizen terecht kan met een volledige vergoeding. Bij gecontracteerde zorgverleners wordt dus wel het volledige bedrag vergoed, maar bij niet gecontracteerde zorg betaal je een deel van de zorg zelf. Ga jij een zorgverzekering kiezen? Let dan ook goed op de zorgpolis .

Beperkte zorgkeuze

Beperkte zorgkeuze betekent dat je maar bij een aantal gecontracteerde ziekenhuizen terecht kunt voor geplande zorg. Bij sommige naturapolissen met beperkte contractering (budgetpolissen) zijn dat maar 16 ziekenhuizen. Ga je naar een ziekenhuis waar geen contract mee is? Dan betaal je een groot deel van de kosten zelf. Vaak meer dan bij de reguliere natura zorgverzekering.

Voor spoedeisende hulp kun je áltijd in ieder ziekenhuis terecht, ondanks de zorgpolis.

Op zoek naar een budgetpolis voor 2024?

Wil je graag de goedkoopste zorgverzekering? Dan is een natura budgetpolis wellicht iets voor jou. In onze zorgvergelijker kun je aangeven dat je geen voorkeur hebt wat keuzevrijheid betreft. De natura verzekeringen met beperkte contractering (budgetpolissen) zullen vervolgens tussen jouw resultaten staan. Kijk hier voor een overzicht van alle basisverzekeringen met bijbehorende premies.

Extra besparen met ZorgKiezer

Bij ons kun je eenvoudig en eerlijk alle zorgverzekeringen vergelijken . Zo kun je flink besparen op je zorgpremie. Je vergelijkt zorgverzekeringen op prijs, dekking en service. Wil je een naturapolis met beperkte contractering (budgetpolis)? Kies dan alleen voor een basisdekking. Je kunt ook nog je eigen risico verhogen. Dit leidt tot een nog lagere zorgpremie. Voor een budgetpolis geef je aan dat je een beperkte keuzevrijheid zorg wilt. Sluit online je verzekering af en ontvang tot 12% extra korting.

Hulp nodig?

Heb je vragen over de zorgverzekering 2024. Bel ons op 020-2611 600. Ons team van zorgspecialisten staat klaar om je te helpen.

Lees meer over: Zorgverzekeringen

Eenvoudig zorgverzekering vergelijken en afsluiten
 

Waarom overstappen in 2024 via ZorgKiezer.nl?

  • 100% Onafhankelijk
    Vergelijk zorgverzekering op prijs en inhoud alle 57 verzekeringen
  • Altijd de laagste prijs
    Premies lager dan bij verzekeraar zelf, of gelijk.
  • Overstapgarantie
    Wij zorgen dat je oude verzekering wordt opgezegd
 
Voordat je gaat..
Check nog even
hoeveel je kan besparen
op je fysio!
Check nog even
hoeveel je kan besparen
op je zorgverzekering!
Vergelijk direct