ZorgKiezer.nl

Hulp nodig?
Bel 0202611600

Welke budgetpolissen zijn er in 2019?

Door: - Leestijd: 2 minuten

De budgetpolis is een budget zorgverzekering. Het is een goedkopere basisverzekering dat een 'normale' zorgverzekering. Deze budgetpolis is goedkoper, omdat je beperkte polisvoorwaarden hebt. Je kunt bijvoorbeeld maar uit een klein aantal ziekenhuizen kiezen en je moet een hoop dingen online regelen. Zorgverzekeraars hanteren de term budgetpolis niet meer, maar ze worden vaak aangeduid als 'basis budget' of 'selectief'. 

Wat is een budgetpolis?

Een budgetpolis is een uitgeklede vorm van de naturapolis waarbij de verzekerde bij een beperkt aantal zorgverleners en ziekenhuizen terecht kan met een volledige vergoeding. Bij gecontracteerde zorgverleners wordt dus wel het volledige bedrag vergoed, maar bij niet gecontracteerde zorg betaal je een deel van de zorg zelf. Ga jij een zorgverzekering kiezen? Let dan ook goed op de zorgpolis.

Beperkte zorgkeuze

Beperkte zorgkeuze betekent dat je maar bij een aantal gecontracteerde ziekenhuizen terecht kunt voor geplande zorg. Bij sommige budgetpolissen zijn dat maar 16 ziekenhuizen, bij andere budgetpolissen 53. Ga je naar een ziekenhuis waar geen contract mee is? dan betaal je een deel van de kosten zelf. 

Voor spoedeisende hulp kun je áltijd in ieder ziekenhuis terecht, ondanks de zorgpolis.

Overzicht budgetpolissen

Vanaf 12 november is hier een overzicht te zien van de budgetpolissen voor 2019.

Op zoek naar een budgetpolis voor 2019? 

Wil je graag de goedkoopste zorgverzekering? Dan is een budgetpolis wellicht iets voor jou. In onze zorgvergelijker kun je aangeven dat je geen voorkeur hebt wat keuzevrijheid betreft. De budgetpolissen zullen vervolgens tussen jouw resultaten staan. Kijk hier voor een overzicht van alle basisverzekeringen met bijbehorende premies, van budgetpolis tot restitutiepolis.

Extra besparen met Zorgkiezer

Bij ons kun je eenvoudig en eerlijk alle zorgverzekeringen vergelijken. Zo kun je flink besparen op je zorgpremie. Je vergelijkt zorgverzekeringen op prijs, dekking en service. Wil je een budgetverzekering? Kies dan alleen voor een basisdekking. Je kan ook nog je eigen risico verhogen. Dit resulteert in een nog lagere zorgpremie.Voor een budgetpolis geef je aan dat je een beperkte keuzevrijheid zorg wilt. Sluit online je verzekering af en ontvang tot 12% extra korting.

Moeite met een zorgverzekering kiezen?

Heb je vragen over de zorgverzekering 2019? Bel ons op 020-2611 600. Ons team van zorgspecialisten staat klaar om je te helpen. 

Lees meer over: Zorgverzekeringen

Eenvoudig zorgverzekering vergelijken en afsluiten
 

Waarom overstappen via ZorgKiezer.nl?

  • 100% Onafhankelijk
    Vergelijk op prijs en inhoud alle 55 verzekeringen
  • Altijd de laagste prijs
    Premies lager dan bij verzekeraar zelf, of gelijk.
  • Overstapgarantie
    Wij zorgen dat je oude verzekering wordt opgezegd