ZorgKiezer

Engelse verzekeringsverklaring

Door: - Leestijd: 1 minuut

Ga je buiten Europa op vakantie, dan is het belangrijk een Engelse verzekeringsverklaring of een polisblad in het Engels mee te nemen. Mocht je ziek worden of bij een ongeval betrokken raken en daardoor medische zorg nodig hebben, dan is het fijn als je goed en snel geholpen kan worden.

EHIC voor binnen Europa

Voor de landen die behoren tot de Europese Unie is het voldoende de Europese zorgpas (EHIC) mee te nemen. Daarmee kun je aantonen dat je in Nederland verzekerd bent voor medische kosten.

Engelse verzekeringsverklaring voor buiten Europa

Bij de meeste zorgverzekeraars kun je online een Engelse verzekeringsverklaring of een polis in het Engels aanvragen. Zorgverleners in het buitenland kunnen dan de voorwaarden in het Engels lezen en zien dat je verzekerd bent voor zorgkosten.

Verre bestemmingen als Cuba en Rusland

Reis je naar Rusland of Cuba? In beide landen is het verplicht een dekking te hebben voor medische kosten. In Rusland heb je een ‘Rusland-verklaring’ van je reisverzekeraar nodig waarin staat wat jouw verblijfsperiode daar is.
In Cuba moet je een verklaring van verzekering kunnen tonen als hiernaar gevraagd wordt bij de douane. Kun je dit niet aantonen, dan ben je verplicht je ter plekke een Cubaanse zorgverzekering af te sluiten

Engelse verzekeringsverklaring tijdig aanvragen

Zorg dat je tijdig de verklaring bij je zorgverzekeraar aanvraagt. Houd er rekening mee dat het enkele werkdagen of zelfs weken kan duren voordat je het document ontvangt. Voorkom problemen en zorg dat je goed voorbereid op reis gaat.

Zorgverzekering vergelijken

Je kunt met onze zorgvergelijker eenvoudig zorgverzekeringen vergelijken. Heb je een vraag over de zorgverzekering of wil je hulp bij het overstappen? Ons team van zorgcoaches is bereikbaar op het telefoonnummer 020 261 16 00

Lees meer over: Zorgverzekeringen

Eenvoudig zorgverzekering vergelijken en afsluiten
 

Waarom overstappen in 2024 via ZorgKiezer.nl?

  • 100% Onafhankelijk
    Vergelijk zorgverzekering op prijs en inhoud alle 57 verzekeringen
  • Altijd de laagste prijs
    Premies lager dan bij verzekeraar zelf, of gelijk.
  • Overstapgarantie
    Wij zorgen dat je oude verzekering wordt opgezegd