ZorgKiezer

ZorgKiezer heeft het Keurmerk Objectief Vergelijken

Door: - Leestijd: 1 minuut

Waarom het keurmerk? 

Miljoenen keren per jaar zoeken Nederlanders via een vergelijkingssite naar een zorgverzekering die aansluit op hun wensen. Vergelijkingssites bieden gemak en transparantie. Bovendien zorgen zij voor concurrentie tussen verzekeraars en voor grote besparingen bij consumenten. Dit heeft geleid tot een snelle toename van het aantal vergelijkingssites voor zorgverzekeringen. Elke vergelijker heeft zijn eigen werkwijze en daarmee ook zijn eigen kwaliteitsniveau. Het is lang niet altijd in een oogopslag te zien of je te maken hebt met een objectieve en transparante vergelijkingssite. En ook weet je niet hoe volledig hij is. Dit maakt het voor consumenten onduidelijk of het advies van een vergelijkingssite betrouwbaar is.

ZorgKiezer mede initiatiefnemer

In 2015 heeft ZorgKiezer samen met 3 andere grote vergelijkingswebsites Independer, Hoyhoy, en Pricewise het initiatief genomen om een onafhankelijk Keurmerk op te richten. Dit is een gedragscode waarin voorwaarden zijn vastgelegd met als doel de vergelijkingsmarkt transparanter en eerlijker te maken voor de consument. De initiatiefnemers hopen dat veel vergelijkingssites de gedragscode gaan onderschrijven, zodat de kwaliteit van de vergelijkingsmarkt van zorgverzekeringen wordt verhoogd.

Keurmerk Objectief Vergelijken

Stichting Keurmerk Objectief Vergelijken

De Stichting Keurmerk Objectief Vergelijken certificeert vergelijkingssites die het keurmerk willen voeren. Om de objectiviteit te waarborgen heeft de stichting een onafhankelijk bestuur van drie leden.

Betrouwbaar vergelijkingsresultaat

De gedragscode geeft zekerheid aan consumenten over belangrijke zaken. Zo stellen de initiatiefnemers dat de zorgverzekering die het beste aansluit op de wensen van de klant, altijd als eerste moet worden getoond in het vergelijkingsresultaat, ook als de aanbieder niet samenwerkt met de vergelijkingssite en dus geen vergoeding betaalt. Een verzekering mag nooit hoger scoren in het vergelijkingsresultaat, omdat de aanbieder ervan een (hogere) vergoeding betaalt. Daarnaast moet de premie die wordt getoond, overeenkomen met het bedrag dat daadwerkelijk van de rekening wordt afgeschreven.

Al meer dan 17 jaar onafhankelijk vergelijken 

ZorgKiezer.nl is in 2005 gestart om consumenten te helpen met kiezen voor de juiste zorg, zorgverlener of zorgverzekering. Door ons als een van de initiatiefnemers aan dit keurmerk te verbinden, laten we zien dat onafhankelijkheid en transparantie nog steeds onze belangrijkste kernwaarden zijn.

Wil je meer lezen over het Keurmerk, kijk dan op de website van Objectief Vergelijken.

Lees meer over: Zorgverzekeringen

Eenvoudig zorgverzekering vergelijken en afsluiten
 

Waarom overstappen in 2024 via ZorgKiezer.nl?

  • 100% Onafhankelijk
    Vergelijk zorgverzekering op prijs en inhoud alle 57 verzekeringen
  • Altijd de laagste prijs
    Premies lager dan bij verzekeraar zelf, of gelijk.
  • Overstapgarantie
    Wij zorgen dat je oude verzekering wordt opgezegd
 
Voordat je gaat..
Check nog even
hoeveel je kan besparen
op je fysio!
Check nog even
hoeveel je kan besparen
op je zorgverzekering!
Vergelijk direct