ZorgKiezer
020 2611 600
Open tot 17:30
Contact

Nominale premie zorgverzekering

Door: - Leestijd: 1 minuut

Heeft elke verzekering dezelfde vaste (nominale) premie?

Nee, niet elke verzekering heeft dezelfde vaste (nominale) premie. Er zijn vier factoren die de hoogte van de premie beïnvloeden. 

 1. Uw keuze van verzekeraar. Omdat er tussen verzekeraars verschillen zijn in kwaliteit, service en premie kan het de moeite lonen verzekeraars te vergelijken. 
 2. Uw keuze van verzekering. U kunt kiezen tussen een naturaverzekering zoals het ziekenfonds die hanteert. U kunt ook kiezen voor een restitutieverzekering zoals de meeste particuliere verzekeraars die hanteren. In het algemeen zal de premie van een naturaverzekering iets lager zijn. 
 3. Uw keuze van eigen risico. Er geldt een verplicht eigen risico van 385 euro in 2020. U kunt er echter voor kiezen dit bedrag op te hogen met een bedrag van maximaal 500 euro. Afhankelijk van het eigen risico krijgt u een korting op de nominale premie; hoe hoog die korting is, bepaalt de verzekeraar. 
 4. Collectief contract. Het kan zijn dat uw bedrijf of organisatie een collectief contract met een zorgverzekeraar afsluit. De premie van een collectief contract kan tot 10% lager zijn dan die van eenzelfde individuele zorgverzekering.

Veelgestelde vragen over dit onderwerp

Betaal ik bij alle verzekeraars altijd dezelfde premie?

Nee, u betaalt niet bij elke verzekeraar dezelfde premie. Verzekeraars concurreren met elkaar op het gebied van service en prijzen. Dit betekent dat er prijsverschillen tussen verzekeraars gaan ontstaan. En zelfs bij een verzekeraar zijn meerdere vairanten van de zorgverzekering met verschillende nominale premies mogelijk. De ene vorm van de zorgverzekering verschilt van de andere.

Lees meer over: Zorgverzekeringen

Eenvoudig zorgverzekering vergelijken en afsluiten
 

Waarom overstappen in 2024 via ZorgKiezer.nl?

 • 100% Onafhankelijk
  Vergelijk zorgverzekering op prijs en inhoud alle 57 verzekeringen
 • Altijd de laagste prijs
  Premies lager dan bij verzekeraar zelf, of gelijk.
 • Overstapgarantie
  Wij zorgen dat je oude verzekering wordt opgezegd
 
Voordat je gaat..
Check nog even
hoeveel je kan besparen
op je fysio!
Check nog even
hoeveel je kan besparen
op je zorgverzekering!
Vergelijk direct