ZorgKiezer
020 2611 600
Open tot 17:30
Contact

Wat is de nominale rekenpremie?

Door: - Leestijd: 1 minuut

Ieder jaar wordt op er op Prinsjesdag de begroting van de overheid bekend gemaakt. Om deze begroting op te stellen worden alle verwachte kosten en opbrengsten van de overheid tegen elkaar afgezet. Op basis daarvan kan de overheid een aantal zaken voor het daaropvolgende jaar vaststellen. Op deze dag worden onder andere de hoogte van het eigen risico, de inhoud van het basispakket en de nominale rekenpremie bekend gemaakt.

Wat is de nominale rekenpremie?

De overheid maakt voor Prinsjesdag een schatting van wat de zorgverzekering het daaropvolgende jaar gaat kosten. Dat is voor het jaar 2024 €1.792,- op jaarbasis. Dit bedrag geeft de overheid mee aan zorgverzekeraars zodat zij op basis hiervan hun premie bekend kunnen maken. Het is dus een richtlijn.

Wat is het doel van de nominale rekenpremie?

De nominale rekenpremie is niet de daadwerkelijke premie. De zorgverzekeraars gaan aan de hand van deze rekenpremie aan de slag om de daadwerkelijke premie te berekenen. Hoe hoog de daadwerkelijke premie wordt, hangt deels af van het aantal reserves dat de zorgverzekeraars willen inzetten om de premies te drukken.

Wanneer worden de daadwerkelijke premies bekend gemaakt?

Dit jaar hebben de zorgverzekeraars tot uiterlijk 12 november de tijd om de daadwerkelijke premies en aanvullende pakketten bekend te maken. 

Als eerste op de hoogte?

De nominale rekenpremie die op Prinsjesdag bekend wordt gemaakt is dus niet de daadwerkelijke premie. De zorgpremies kunnen dus hoger of lager uitvallen. Wij houden je met onze PremieAlert graag op de hoogte wanneer de daadwerkelijke premies bekend worden gemaakt. Wanneer alle premies bekend zijn, helpen wij jou graag met het kiezen van een geschikte zorgverzekering die aansluit bij jouw zorgbehoeften!

Lees meer over: Zorgverzekeringen

Eenvoudig zorgverzekering vergelijken en afsluiten
 

Waarom overstappen in 2024 via ZorgKiezer.nl?

  • 100% Onafhankelijk
    Vergelijk zorgverzekering op prijs en inhoud alle 57 verzekeringen
  • Altijd de laagste prijs
    Premies lager dan bij verzekeraar zelf, of gelijk.
  • Overstapgarantie
    Wij zorgen dat je oude verzekering wordt opgezegd
 
Voordat je gaat..
Check nog even
hoeveel je kan besparen
op je fysio!
Check nog even
hoeveel je kan besparen
op je zorgverzekering!
Vergelijk direct