ZorgKiezer

Studeren in het buitenland

Door: - Leestijd: 1 minuut

Als je een Nederlandse student bent, en je gaat studeren in het buitenland, dan houd je je Nederlandse zorgverzekering. Als je naast studeren in het buitenland ook gaat werken, word je gezien als werknemer, en gelden de regels voor werken in het buitenland. Het vervallen van de Nederlandse zorgverzekering geldt ook voor studeren in het buitenland als je 30 jaar of ouder bent.

Direct een passende zorgverzekering vinden? 

Start jouw vergelijking

Korter dan 3 jaar in het buitenland?

Als je minder dan drie jaar weg bent om te studeren, blijf je verzekerd in Nederland. Je bent dus ook verzekerd voor spoedeisende zorg in het buitenland. De kosten worden gedekt gebaseerd op de Nederlandse tarieven. Dat betekent dat je het verschil zelf betaalt als de zorgkosten in het betreffende land hoger zijn.

Wil je het risico niet lopen dat je het verschil moet betalen, dan kun je je aanvullend verzekeren met een buitenlandse dekking. Deze dekking zorgt ervoor dat je 100 procent vergoed bent voor de kosten in het buitenland.

Ga jij ook werken in het buitenland?

Heb jij inkomsten uit werk in het land waar je studeert (bijvoorbeeld als au pair) dan wordt je gezien als werknemer en moet je een zorgverzekering in het buitenland afsluiten. Let op: dit geldt alleen als je langer dan 3 maanden inkomsten ontvangt. Ben je dus korter dan 3 maanden aan het werk in het buitenland (naast je studie) dan behoud jij gewoon je Nederlandse zorgverzekering. 

Vergelijk de verschillende zorgverzekeringen op prijs, dekking en service. Studenten die echt voor de goedkoopste zorgverzekering gaan, kunnen ook alleen een basisverzekering afsluiten in plaats van een zorgverzekering vergelijken.

Weten welke zorgverzekering het beste bij jou past? Wij bij ZorgKiezer.nl helpen je je zorgverzekering vergelijken.

Lees meer over: Zorgverzekeringen

Eenvoudig zorgverzekering vergelijken en afsluiten
 

Waarom overstappen in 2024 via ZorgKiezer.nl?

  • 100% Onafhankelijk
    Vergelijk zorgverzekering op prijs en inhoud alle 66 verzekeringen
  • Altijd de laagste prijs
    Premies lager dan bij verzekeraar zelf, of gelijk.
  • Overstapgarantie
    Wij zorgen dat je oude verzekering wordt opgezegd