ZorgKiezer
020 2611 600
Open tot 17:30
Contact

Zorgverzekering met vergoeding kraamzorg

Door: - Leestijd: 1 minuut

Heb je een zorgverzekering met vergoeding voor kraamzorg nodig? Wanneer je weet dat er een baby komt, verandert je zorgbehoefte voor dat jaar ook. Je zult dan kraamzorg nodig hebben voor jezelf en de baby.

Zorgverzekering met vergoeding voor kraamzorg afsluiten? 

Start de zorgvergelijker

Kraamzorg in de basisverzekering

Kraamzorg is opgenomen in het basispakket, maar daar hangt voor elk uur kraamzorg een eigen bijdrage aan.
Er wordt onderscheid gemaakt tussen onderstaande varianten van kraamzorg:

 • Kraamzorg in ziekenhuis met medische noodzaak - 100% dekking
 • Kraamzorg in ziekenhuis zonder medische noodzaak -100% dekking (minus eigen bijdrage 18,50 euro per dag voor het kind en 18,50 euro per dag voor de moeder. Rekent het ziekenhuis een bedrag hoger dan € 225 (€ 112,50 voor de moeder en € 112,50 voor het kind) per dag? Dan betaal je naast de € 37 eigen bijdrage ook het bedrag dat boven de € 225 per dag uitkomt.) 
 • Kraamzorg thuis, kraaminrichting/hotel - min. 24 en max. 80 uur verdeeld over 10 dagen, gerekend vanaf de geboorte (minus eigen bijdrage van €4,60 per uur)

Wil je deze eigen bijdrage liever niet betalen dan kun je ervoor kiezen een aanvullende zorgverzekering af te sluiten met een vergoeding voor kraamzorg.

Aanvullende zorgverzekering voor kraamzorg

In onze zorgvergelijker kun je eenvoudig aangeven dat je graag een vergoeding voor kraamzorg wilt. Geef ook je andere zorgbehoeftes aan. Vervolgens geven we jou een overzicht van alle geschikte zorgverzekeringen met hun vergoedingen. Vergelijk de verzekeringen vervolgens met elkaar op prijs, vergoeding en kwaliteit.

Aanvullende zorgverzekeringen voor kraamzorg

Kijk voor een volledig overzicht van zorgverzekeringen die kraamzorg aanvullend vergoeden op het vergoedingenoverzicht op ZorgKiezer.

Kraamzorg en eigen risico

Hoewel kraamzorg onder de basisverzekering valt, geldt hiervoor geen eigen risico. Er is wel sprake van een eigen bijdrage. Dat is wat anders en voor deze eigen bijdrage kan de aanvullende verzekering worden gebruikt. Heb je geen aanvullende dekking, dan betaal je de eigen bijdrage zelf.

Gratis hulp nodig bij vergelijken en afsluiten?

Bel ons op het nummer 020 261 16 00 wanneer hulp nodig hebt. Er staat een team van zorgverzekering specialisten klaar om je vragen te beantwoorden. Zij kunnen ook de overstap naar een nieuwe ziektekostenverzekering voor je regelen.

Lees meer over: Zorgverzekeringen

Eenvoudig zorgverzekering vergelijken en afsluiten
 

Waarom overstappen in 2024 via ZorgKiezer.nl?

 • 100% Onafhankelijk
  Vergelijk zorgverzekering op prijs en inhoud alle 57 verzekeringen
 • Altijd de laagste prijs
  Premies lager dan bij verzekeraar zelf, of gelijk.
 • Overstapgarantie
  Wij zorgen dat je oude verzekering wordt opgezegd
 
Voordat je gaat..
Check nog even
hoeveel je kan besparen
op je fysio!
Check nog even
hoeveel je kan besparen
op je zorgverzekering!
Vergelijk direct