ZorgKiezer.nl

wij zijn nu open

Bel ons

020 2611 600
Open tot 17:30
Contact

Fysiotherapie in de basisverzekering

Door: - Leestijd: 1 minuut

Zit fysiotherapie in het basispakket van de zorgverzekering?

In beperkte mate. Verzekerden tot 18 jaar hebben recht op (vergoeding van) negen fysiotherapie- of oefentherapiebehandelingen (Mensendieck of Cesar). Als die behandelingen niet het gewenste resultaat hebben, worden ook de volgende negen behandelingen vergoed.
Verzekerden tot 18 jaar met een chronische aandoening krijgen na deze behandelingen ook nog vervolgbehandelingen vergoed. Wat er onder een 'chronische aandoening' wordt verstaan, is te vinden op de lijst met aandoeningen die staat in de bijlage van het Besluit Zorgverzekering. Op die lijst staat ook vermeld bij welke aandoeningen een maximum termijn van behandeling geldt en welke termijn dat dan is. 
Verzekerden van 18 jaar en ouder hebben alleen recht op (vergoeding van) fysiotherapie- of oefentherapiebehandelingen als er sprake is van een chronische aandoening die staat op de genoemde lijst. De eerste negen behandelingen bij zo'n chronische aandoening worden niet vergoed. Bij andere aandoeningen bestaat in het geheel geen recht op (vergoeding van) fysiotherapie of oefentherapie.

Voor een vergoeding van fysiotherapie kan ook een aanvullende zorgverzekering afgesloten worden. Het ligt aan het gekozen pakket hoeveel er vergoed wordt. 

Lees meer over: Fysiotherapeuten

Eenvoudig zorgverzekering vergelijken en afsluiten
 

Waarom overstappen via ZorgKiezer.nl?

  • 100% Onafhankelijk
    Vergelijk op prijs en inhoud alle 55 verzekeringen
  • Altijd de laagste prijs
    Premies lager dan bij verzekeraar zelf, of gelijk.
  • Overstapgarantie
    Wij zorgen dat je oude verzekering wordt opgezegd